Väsyneet kalorit aikaansaavat paskaa tekstiä

by Michael Tillman

Kävin tänään paikkakunnalla, jolle ilkeä kuntahaltiatar Henna Virkkunen heilauttaa taikasauvaansa aivan lähivuosina. Vesannon kunnassa on 2400 asukasta, 7  % väestöstä toimii  teollisuudessa ja 62  % palvelusektorilla. Loput elävät maa- ja metsätaloudesta. Tuloveroprosentti on 20.
Voi olla tietysti niin, että Vesannon  vanhusväestöstä huolenpito ahdistaa Vesannon jo sairaanhoitopiiri- uudistuksen yhteydessä  liittymään  joko  Karttulan, Tervon, Konneveden taikka Keiteleen kanssa. Kaunista maisemaa riittää kaikissa naapureissa. Käsittääkseni myös tuloveroprosentit ovat naapurien kanssa jo valmiiksi harmonisoituja.

Mutta kaunista oli. Työreissu sattui kerrankin satumaisiin maisemiin. Sopivia sorateitä riittäisi vaikka kymmenen Neste-rallin järjestämiseen.

En saanut mistään paistettuja muikkuja. Aikataulun pakottamana korvasin muikunhimoni vesantolaisella  muna- aurajuusto-pekoni-hampurilaisella. Kalorit tulivat kotiin satavarmasti, mutta grillimössö  korventaan ja etoo minua edelleen. Seuraava pikaruokakokeilu saa taas luvan odottaa monta kuukautta. Taidan huomenna ottaa mukaan eväät. Nykyään saan aina punaisia näppylöitä sieluuni ABC-  ja ROSSO- aterioista. Seuraava hampurilainen saa minut taatusti  oksentamaan.
Vesannolla oli lehmiä pellolla. Ensimmäiset istuttivat jo perunoita. Mansikantaimiakin istutettiin.  Vettä on enemmän kuin maata. Lähiruokaa ilmeisesti tuotetaan, mutta se katoaa jonnekin Kuopioon ja pääkaupunkiseudulle. Vesannon  ainoassa ravintolassa näytettiin tarjoiltavana pääasiassa Fosters-soppaa.
Mutta omilla eväillä Vesanto on huippu paikkakunta. Olen nyt ajanut sen  läpi muistaakseni  4 kertaa elämässäni. Ja vain kerran pilannut sen hampurilaisella.
Mainokset