Elämän valttikortit

by Michael Tillman

Tämä on  taas näitä päiviä.
Prince Al-Waleed Bin Talal Al-Saud lähetti postia ja halusi apua rahojensa sijoitteluun. Sitten korjasin etätyönä  puhelimessa Oulussa majaa pitävän 370 000 km ajetun  1993 vuosimallin Opel Astran. Päivän päätteeksi sitten  kauppakeskuksessa asteli vastaan ihana, upea, cockerspaniel- silmät omistava nuoruuden rakastettu vuodelta 1978.  Hän, jonka antama Ruska-sarjan kuppi on edelleen  astiakaapissa ja erityistilannekäytössä.
Kolmenkymmenen neljän vuoden  jälkeen  pumppuni reagoi edelleen totutusti ja järkeni sammalsi. Olin tutkivinani muina miehinä kirjaosastolla Method Putkiston laihdutusopusta  ja toivoin, että kirjan paino riittäisi peittämään käsieni vapinan.
Cockerspaniel – silmät kulkivat ohitse ja minä annoin niiden mennä. Parempi niin. Parempi olla huutelematta. Kukaties hän on juuri eronnut miehestään. Kukaties hänen lapsensa on maailmalla. Kukaties helvetti olisi jälleen päässyt  valloilleen ja  minä ryhtynyt pesemään kainaloitani ja käyttämään  parfyymiä päivittäin. Parempi tehdä puutarhatöitä hiljaisuudessa ja kerätä  pisteitä.
Pitäisi muuten olla yleinen  liputuspäivä, jonka  nimenä ei suinkaan olisi kaatuneitten päivä, vaan Entisten rakastettujen päivä. Silloin saisi liputtaa ja aviopuoliso voisi liputtaa ja jokaisellahan lopulta on olemassa joku entinen rakastettu, joten se, joka mustasukkaiseksi tulee, voisi yhtä hyvin julistautua pönttöpääksi.
Erityisen rakastuneet ja mustasukkaisuudesta kärsivät voisivat tietenkin naulata lipun puiseen lipputankoon kattohuopanauloilla kiinni,  kammeta sen pystyyn,  taikka  kiinnittää lasikuituiseen tankoon  lipun jeesusteipillä ja katkoa lipputangonnarut  huuthelkkariin.
Kun kerran maailman typerin ohjelma, Entisten nuorten  sävellahjakin on olemassa. 
Lipun voisi nostaa ainakin salkoon selvin päin. Suurin osa ENS – ohjelmaan  soittajista on syrjäytyneitä sössöttäjiä, joiden  promilleja ei pysty arvioimaan ilmoittautumisen yhteydessä ja sitten kun soitto tulee radiosta, soittajalla on jo  nupit kaakossa ja pelti kiinni. Monesti kuitenkin yritetään muistella  Lissua, Reiskaa ja Kaarinaa.
Yleinen Entisten  rakastettujen  liputuspäivä ratkaisisi monta ongelmaan. Moni Eero Aveenin  kuuntelija  kiskaisi  lipun salkoon ja laittaisi  soittimen suuremmalle.
Mainokset