Viikonloppuna miehet rakastavat keittoa

by Michael Tillman

Kolea kevätviikonloppu suorastaan vaatii  lämmintä keittoa. Kun kotona oli  poika, tyttöystävä ja ottopoika, ajattelin vähän lämmittää heitä keitolla pitkän ajomatkan päätteeksi. Ohje on helppo ja lopputulos mukava, suorastaan loistelias.
Ja mikä parasta, olen pöllinyt sen ohjeen netistä ja modifioinut omiin nimiini lisäämällä siihen  muutamia ainesosia. Se on siis uniikki ja ainutkertainen. 
Homma alkaa sillä, että laitetaan kuumalle Jamie Oliver – paistinpannulle vähän oliiviöljyä, voita tms. Samalla taiteillaan Piqueras – punaviinitörpöstä pääsiäisenä sinne jääneitä  loppuja viinilasiin. Kokkaus ei ole mistään kotoisin, jos ei tunnelmaa saa sopivaksi. Kun pannu on kuuma, sinne laitetaan 400 g naudan jauhelihaa ja se jauheliha tietenkin käristetään
Tuotos laitetaan kattilaan. Sitten em. mainiolla pannulla  kuullotetaan  pari  silputtua sipulia ja lisätään kattilaan nekin. Piqueras- pöntöstä otetaan  täydennystä lasiin.
Seuraavaksi lisätään mukaan 4 kuorittua ja kuutioitua perunaa, suikaloitu  kesäkurpitsa, tomaatti –pyrettä purkki , kaksi suikaloitua punaista paprikaa ja runsaasti  puserrettua valkosipulia. Päälle kaadetaan ainakin  litra, ehkä jopa  puolitoista litraa vettä. Viimeiseen vesitilkkaan  liotetaan mukaan kolme kasvislihaliemikuutiota ja   mukaan vielä ainakin  1 tl sokeria.
Annetaan homman porista kannen alla puolisen tuntia, samalla kun tuhotaan Piqueras- pöntön loppu. Tämän jälkeen  lisätään keittoon   rouhittua mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Jos kaapissa on fondy- pullo, kukaan ei kiellä siitä vähän lorauttamasta mukaan. Minä laitoin vähän HP- kastiketta.
Kiitoksia on tullut runsaasti, kuten myös lupauksia uusista keittiövuoroista
Mainokset