Légionnaire, tu es un volontaire servant la France et UPM

by Michael Tillman

Kuuluu laukaus kun metsuri ampuu koiransa kesken kiivaan haukun. Metso lentää puusta  ja lähtee pelkästä hämmästyksestä kaupunkiin. Se istuu huvipuiston rocket to hell – laitteeseen. Nuotion savu  seuraa sitä ja maustaa hattarat Liisalle ja Erkille. Siinä maistuu teräketjuöljy ja aserasva ja keskikoulun maantiedon tiedot. Eufrat ja Tigris, Mesopotamia ja Galilea ja Kaanaan maa.
Sidi Bel Abbès
”Au combat, tu agis sans passion et sans haine, tu respectes les ennemis vaincus, tu n’abandonnes jamais ni tes morts, ni tes blessés, ni tes armes.”
Metsurisotilaan tulee palvella Ranskaa kunniakkaasti ja uskollisesti. Kaikki metsurit ovat aseveljiä riippumatta kansallisuudesta, rodusta tai uskonnosta. Tämä osoitetaan horjumattomalla solidaarisuudella, joka yhdistää kaikkia kuin he olisivat saman perheen jäseniä. Metsurin tulee kunnioittaa perinteitä ja esimiehiään. Metsurin vahvuuksia ovat kuri ja toveruus, hyveitä rohkeus ja uskollisuus. Metsuri osoittaa olevansa ylpeä legioonalaisuudestaan pitämällä asepukunsa moitteettomana, käyttäytymällä arvokkaasti ja vaatimattomasti ja pitämällä majapaikkansa aina siistinä. Metsurin on harjoiteltava lujasti, huolehdittava aseestaan kuin se olisi hänen kallein aarteensa ja oltava aina huippukunnossa. Jokainen tehtävä on pyhä, se on suoritettava loppuun noudattaen lakeja, sodankäynnin yleisiä käytäntöjä sekä kansainvälisiä sopimuksia, ja jos tarpeen, oman henkesi uhalla. Taistelussa toimitaan ilman vihaa tai intohimoa, voitettua vihollista on kunnioitettava, haavoittuneita tai kaatuneita ei hylätä eikä aseesta luovuta.

Savu leijailee kerrostalon pihassa. Jaloviina ja jallu eväänä, lopputili päänalusena, menee mies meren taakse ja aprikoi, miltä tuntuisi, jos  omistaisi siskon,  uiskon, neekerisuukkotehtaan  ja nämä kaikki seuraavat päivät