Rocio Graves on piileskellyt kirjahyllyssäni

by Michael Tillman

Selailin kirjahyllyä aamutuimaan  ja kummastelin  hyllyyn kertyneitä opuksia. Olen näköjään ylittänyt  tuntemisen ja yksilöinnin rajan. Enää en  osaa sanoa, mistä joku kirja on tullut ja miksi. En osaa enää edes  kertoa, mistä joku kirja kertoo. Hyllyssäni on muukalaisia.
Robert Gravesin kirjoittama  ” Turhuuden saaret”  tuntuu olevan hyvä esimerkki asiasta. Otin sen  vuoksi eteeni ja päätin poistaa  tietämättömyyteni. Päätin samalla  siirtää myös hieman siivousta ja tiskikoneen täyttämistä. Onnekseni hyllyssä näyttää olevan  paljon  tuntemattomia kirjoja ja niiden  tarjoamia tekosyitä.
Tämä Gravesin kirja tuntuu olevan meriromaani. Se luonnollisesti selittää sen, miksi se on joutunut hyllyyni. Johdanto on päivätty 1949 Mallorca –saarelle, joten  saattaa olla, että kirjassa puhutaan  myös espanjalaisista. Johdannon jälkeen  näyttäisi  olevan kartta. Kartan otsakkeeksi  on  merkitty:
 ” Niiden neljän laivan matkareitti, jotka huhtikuussa 1595  lähetettiin Perusta kenraali Alvaro de  Mendanan komennuksessa rauhoittamaan ja asuttamaan Salomonin saaret.”
Tämä pitää nyt siirtää rivin päähän ja näkyville.
Tämä Robert Graves näyttäisi olleen melkoisen tuottelias kirjailija. Ja runoilija. Teoksia on syntynyt vallan paljon ja suurella ahkeruudella. Ainakin 140 nimikettä.
Ensimmäisessä maailmansodassa näyttää kirjailija käyneen ja saaneen  sieltä shell shock –  taudin. Tuo saattaa olla jonkin sortin rintama-kauhu  oireyhtymä.
Kirjailijalla  näyttää olevan Tomas niminen poika, joka lähentelee  kuuttakymmentä. Poika asustelee Mallorcalla, kirjoittelee, piirtää ja soittaa. Hänellä taas näyttää olevan  tytär, joka luo uraansa mallina. Se on  Rocio Graves tämän tyttären nimi. Nätin näköinen  nuorinainen, joka on näköjään hetken viihtynyt Twitterissä ja Bloggerissa, mutta sitten on maailma  tyttären vienyt mennessään.
Pahus, kirjahyllyni vei minut  jonnekin tuntemattomaan ja outoon. Enkä edes  lukenut vielä tätä kirjaa. Seikkailin vain vähän taustalla. Ehkä jatkan tutkimuksia  kirjahyllyssäni. Kunhan ensi laitan tiskikoneen päälle ja pyykit koneeseen. Tuohon ylle  liitin kuvan kirjalija Robert Gravesin  asuintalosta Mallorcan saarella.

Tervetuloa lukijaksi Keski-ikäinen mies. Toivottavasti viihdyt täällä,