Calluna Vulgaris

by Michael Tillman

Yhä harvemmaksi käyvät sellaiset puolueet, joita itseään kunnioittava ihminen voisi äänestää. Nyrkkisankarit Vapaavuori ja Häkämies ovat  iskostuttaneet ajanhengenmukaisesti  oikeistopuolueeseen  sellaisen ajatuksen, jota tähän asti ovat viljelleet vain demarit ja demokraattiset voimat. Minulle riittää tuota kauheutta tuo annos ja säästän teidät enemmältä.
Viikon valonpilkku on tietenkin Mauri, joka on havainnut viimein oman riittämättömyytensä ja sen, että aika on ajanut ohi. Luopuminen nöyryyttävästä kamppailusta on uljasta ja järkevää. Juuri samoin Tillman  nuoruutensa vuosina usein joutui poistumaan soidinpaikoilta  huomattuaan sen, että   nyt ei eväät riitä, eikä rahkeet kestä.
Kunnallispoliittisella levelillä (  hieno vieraskielinen sana, toivottavasti  kaikki kunnallispoliitikot tietävät merkityksen) olen jo uskoni menettänyt. Olenkin päivän aikana pohtinut, että jos työelämä  sattuisi heittämään minut ennen säädettyä eläkeikää pois  sylistään, ryhdyn kunnallispoliitikoksi. Ryhdyn ajamaan kunnallisia asioita. Sellainen  on hieno ja  mausteinen lisuke sille kaikelle, mitä olen puuhastellut.
No, ei tämä nyt mikään negrologia  ole.
Minua ainoastaan kummastuttaa se, että lakeja halutaan muuttaa sen jälkeen kun on hassusti käynyt. Joskus olen todella törmännyt  muutamaan kokoomuslaiseen  työtoveriin, joka on sitä mieltä, että ylinopeussakko on aiheeton ja sen antaja on syyntakeeton.  Persu- työtovereita minulla ei tiettävästi ole. Kristilliset työtoverini eivät ole myöntäneet ylinopeutta ajaneensa. Keskustalaiset  työtoverini ovat hajaannuksen vallassa. He ajavat erisuuntiin, jolloin vektorit kumoavat toisensa ja summavektori on yhtä  moitteeton ja puhdas kuin Kekkosen kalju. 
Mihin on kadonnut laillisuus-aate ?  Lakeja pitää noudattaa. Siihen tämä hutera yhteiskuntamme  perustuu. Muuten  käy niin kuin Varkaudessa.  Huonojakin lakeja pitää noudattaa. Järjestelmän  asia on sitten pohtia, onko laki oikea, vai väärä. Mutta vasta sen jälkeen kun  asia on ensin käsitelty.
Muuten ollaan siinä tilanteessa, että oikeudessa  huudetaan Valde vapaaksi ja uhrille pieni sakko.