Pelicansien vieraana

by Michael Tillman

Satakunnan lahja Suomen  poliittiselle järjestelmälle oli eilen  ollut  reissussa Varsinais-Suomen vastaavan lahjan kanssa. Oli ajeltu moottoritietä molempiin suuntiin. Mukana matkassa olivat olleet eduskunnan varapuheenmies Ravi ja presidentin erityisavustaja Kortelainen.
Hyvin oli selvitty hässäkästä, vaikka vähän oli jouduttu ajamaan taakse päin  vastaantulevien kaistalla. Vähän oli myöhästytty matsista, mutta  muuten oli kaikki ollut kivaa ja mukavaa.
Kyseisistä herroista Kataja ja Kanerva  ovat viime aikoina niittäneet mainetta myös  epäpoliittisesti ja epäkorrektisti. Varsinkin Kanervan kohdalla  on epäilty, että  siirtyminen pikkutöppäilyistä isomman luokan töppäilyihin katkaisisi  siivet. Näin Kanerva itsekin  totesi julkisuudessa. On vähän siivetön olo.
Kanerva liikkuu kuitenkin sujuvasti edelleen vaikuttajien seurassa. Tuntuu siltä, että suhteet puolueeseen ja ystäviin ovat säilyneet hyvinä. Se on tietysti hyvä. Sellaista pitääkin oikean ystävyyden ja toveruuden olla. Sen pitää kestää tuomiot ja käräjäoikeudet. Poliittinen maailma näyttääkin tuossa mielessä olevan kovasti sietokykyinen ja anteeksi antava. Täynnä oikeaa lähimmäisenrakkautta.
Tavallinen ihminen joutuu eristetyksi elämässään paljon vähempien rikkeiden vuoksi. Työyhteisössä poikkipuolinen puheenvuoro kokouksessa saattaa aiheuttaa paljon hankaluuksia ja menetettyjä mahdollisuuksia. Väärien ihmisten kanssa seurustelu saattaa katkaista työuran. Humalassa töihin tulo mahdollistaa työlainsäädännössä työsuhteen purun. Tavallista ihmistä luonnehditaan aina  sen mukaan,  istuuko sukulainen linnassa, onko lanko homo ja onko suvussa ollut tapana mennä serkkujen kanssa  naimisiin.
Eliitin piirissä suhteet säilyvät ja niitä vaalitaan. Ystävää tuetaan ja porukalla mennään jääkiekkomatsiin, jotta ikävät asiat ja paha olo menisivät pois. Hyvä niin. Tämä osoittaa vain sen, että me tavalliset ihmiset olemme paskiaisia ja aivan oikein, olemme  nerokkaan järjestelmän avulla valinneet itseämme fiksumpia ja parempia ihmisiä edustamaan meitä. On levollista ryhtyä viettämään lepopäivää ja valmistautua  työviikkoon.