Hydraulikka-asiaa

by Michael Tillman

James Hirvisaari on työnjohtaja ja Eduskunta  työnantaja, jos on uskominen   erkkolaisen  levittämiä mielipiteitä siitä voidaanko Jameksen eduskunta-avustaja  lempata  pellolle. Eduskunta-avustaja  on hömäkän oloinen naisihminen, joka on sotkeutunut ulkomaalaisten sorsimiseen Lieksassa ja ilmeisesti ollut tosissaan. Viime aikoina hän taas on ollut  satiirisesti liikkeellä, mutta kukaan  ei oikein usko, että hän on nyt ollut tosissaan liikkeellä. Satiiri on vaikea laji, myönnetään. Mutta yritetään.
Kohun keskipisteessä oleva Matti Putkonen näyttää olevan riidankylväjä, jolla on  myötämielisyyttä satiiria yrittänyttä hömäkän oloista  nuorta naista  kohtaan. Se on oikein. Minä olen myös varma, että nuori nainen  yritti  olla asiassa taitavampi kuin onkaan. Hän oli lukenut hihamerkeistä, kiitos suomalaisen  oppivelvollisuusjärjestelmän ja ajatellut koettaa kirjoittaa Veikko Huovisen malliin  hitlerveitikka- tekstiä.  Tytär ei onnistunut. Mutta minä voin vakuuttaa, että se on mahdollista.  ”Satiiri kirjallisuudessa”  – kurssilla kirjoitin  valloittavan esseen  Hitleristä ja hänen perse-pieru – intohimoistaan. Ich rase meine Arsch auf !!! Persut voivat vapaasti pyytää essee- kirjoitelmaani  sopivasta kovauksesta  lainaksi
Harva muuten on tajunnut, että Matti Putkonen on ay- liikkeen ja SDP- puolueen ovelasti  Perussuomalaisiin ujuttama myyrä, joka  ansiokkaallaan työllään vastaa vähintään  50 000 äänestäjää.  Matti Putkosen  siirtyminen on  tarkoin suunniteltu liikku. Matti Putkonen saa vielä Perussuomalaiset muotoonsa ja  alkuperäiseen  laajuuteensa.
James…..  minun ajatuksiini  tuli äkkiä Mattisen teollisuuden asemesta Ukko-James kaivuri, jota Lännen Tehtaan valmistivat. Kaivurissa etupuomin ja takapuomin välinen sylinteri ei tahtonut pysyä suorana  millään. Ylirajut paineiskut väänsivät  sylinterin tavan takaa vääräksi. Vasta kun  ymmärsi asentaa jälkiasennuksena  paineiskuventtiilin linjaan, sylinterin varsi  rupesi kestämään.
Hirvisaaren paineet kestävät ihmeen hyvin. Toisaalta  monet muut perussuomalaiset ovat etääntymässä puolueesta  eri suuntiin ja räjähtelemässä julkisuudessa parhaan kykynsä mukaan, joten paineiskuventtiileillä  olisi kyllä kysyntää. Tai oikeastaan sokkiventtiileillä. Niinpä loppukaneettina voisikin sanoa, että perussuomalaisuus on hydrauliikan  sukulaisaate. Vähän samaan tapaan kuin  Elsi Katainen, keskustan mahdollinen puheenjohtajaehdokas ja tämän nykyisen pääministerimme.