Isyys on rankka juttu

by Michael Tillman

Jatkamme edellispäivän  teemalla. Hyvä on jos rakastaa ja huolehtii perheestään. Huono homma on taas, jos ei sitä tee ja sen vuoksi jälkikasvu  aiheuttaa ongelmia. On siis järkevää pitäytyä onnea tuottavissa  itsestäänselvyyksissä, eikä ryhtyä epäolennaisiin  keskittymään.

Turkmenistanilaisministeri on saanut potkut, koska maan presidentin mukaan hän on huono isä. Energia- ja teollisuusministeri Jarmuhammet Orazguljev on laiminlyönyt kasvatuksen, koska hänen poikansa joutui auto-onnettomuuteen. Näin meille kertoo maailman asioista Turun Sanomat.


Virkamiehen auktoriteetti riippuu pitkälti siitä, minkälaisen kasvatuksen hänen lapsensa saa ja miten he käyttäytyvät yhteiskunnassa. Huonosti kasvatetut lapset joutuvat yleensä tämän auto-onnettomuuden kaltaisiin ikäviin ja traagisiin tilanteisiin. Sen aiheuttivat korkeiden virkamiesten lapset, ja seuraukset olivat vakavat, sanoi presidentti Gurbanguly Berdymuhamedov hallitukselleen


Hulttiopoika on opiskellut  yliopistossa, sen minkä kaahailultaan on nyt ylipäätään ehtinyt. Yliopistokin oli laiminlyönyt huolehtimisvelvollisuutensa, joten yliopiston rehtorikin sai kenkää.

Hieno systeemi.

Valitettavasti meidän nykyinen hallituksemme on niin nööseistä koottu kasaan, että aika harvan  ministerin jälkikasvun jalat  vielä ylettyvät auton polkimille. Mutta asiaa voisi toki kehitellä.

Kun ministerin jälkikasvu  saa itkupotkuraivarin  perhepäivähoidossa, taikka  päiväkodissa, ja heittää  aamupäivävellit hoitotädin  karvalankamatolle, ministeri  kerää tavaransa pöytälaatikosta ja nostaa kykintä. Hyvä systeemi. Paitsi ministereiden jälkikasvu osittain  meillä Suomessa vielä on vaunuissa  nukkuvia kääröjä, joille on paha keksiä syntitaakkaa. Pelkkä vaipan täyttäminen tuoksuvilla terveisillä ei ehkä ole kurittomuudeksi laskettavaa.

Minä opetin joskus suurlähettilään poikaa. Muuten oli hieno poika ja asiallinen, mutta ei halunnut olla isänsä kanssa missään tekemisissä. Ja olen minä opettanut ministerin siskonpoikaakin. Hänkin oli hieno kaveri. En edes osannut ajatella, että tässä voisi olla työpaikka liipasimella, jos kasvatusvastuu kävisi liian suureksi.

Vaarallisin opetettu lienee eräs nuori nainen, joka sittemmin ryhtyi  lehtimieheksi. Hän oli teräväsanainen jo silloin .Hänen tielleen  ei ole hyvä sattua  sukset ristissä.