Seksihelteet

by Michael Tillman

Kuten huomaatte, kirjoittaja  joutuu otsikoimaan kirjoituksensa  imelästi ja houkuttelevasti. Lunta ja pakkasta täällä Keski-Suomessa on. Seksihelteet taas on APU- lehden  lanseeraama osuva nimitys sille, että  media tekee  2 cm lumipyrystä  poikkeustilan, johon olisi kutsuttava kansalliskaarti apuun, jos meillä sellainen olisi.
Hirmu pakkaset taas ovat 15  miinusasteisia. Sellaisessa säässä avopäin kulkevaa helsinkiläistä  alkaa  värisyttämään ja kun  pipoja ei ole tullut hankittua, ainoa keino on  värjötellä ja yhtyä  median voivotteluun.
Kova helle tietenkin laittaa  ihmiset alttiiksi  vieraalle iholle. Media rakastaa kuitenkin enemmän  rankkasateita ja tulvia. Parhaita ovat sellaiset, joiden jälkeen  jonkun  hesalaisen kenkäkaupan kellarivarasto on  veden vallassa ja popot joudutaan myymään alennuksella  pois.
Minä muistan kesän 1974. Juhannuksesta  alkoivat sateet ja ne kestivät lokakuun  puoleen väliin. Leikkuupuimurilla ajettiin niin pitkälle, kun se pääsi ja sitten se hinattiin palokunnan  hyökkäysauton vinssillä takaisin pellon laitaan ja taas mentiin  kunnes puimuri oli mahastaan kiinni .

Nyt on kuulemma pirunmoinen takatalvi. Maaliskuun lopussa. Älkää naurattako. Yhtenä vuonna tänne tuli 15 cm lunta  toukokuun 28 päivä. Vuonna 1975 valtion poikaleirillä satoi lunta  aamuyöstä sunnuntaina kesäkuussa. Allekirjoittanut vartioi  14 tuntia  ankkuriosuuden toiseksi viimeistä rastia maastossa  koko  varuskaappi päälle puettuna, ettei vihollinen varastaisi rastilippua ja  siten  estäisi Alavuden Urheilijoiden  Jukolan viestin voittoa.

Jos aprillipäivän aattona on miinus 5 aamulla ja 3 senttiä uutta lunta, niin olkaa kiitollisia. Maailma on valkoinen, eikä niin saakelin kurainen.  Kun lukee median kirjoittelua, tulee mieleen se, mitä muuta roskaa ne meille kirjoittavat. 
Mainokset