Pääsiäiseksi päästiin tästäkin asiasta

by Michael Tillman

Ministeri Wallin  kesti sitten linjassa viikon, vähän toista. Sitä voi pitää aika hyvänä saavutuksena. Aikoinaan ruotsinkieliset joukkot kestivät joskus vain  tunnin tai kaksi. Monesti lepoon päässyt joukko-osasto sai  pikaisen kutsun  linjaan, ja   joutui  väsyneenä ottamaan vastaiskulla asemat uudestaan haltuunsa.
Minua kiinnostaa tässä asiassa ministeri Wallinin  omatunto,  taikka paremminkin häveliäisyyden  määrä ja laatu. Hän ei myönnä mitään, kertoo yhtä ja sitten jo toista ja sitten kieltäytyy kantamasta asiassa minkäänlaista vastuuta. Viikon päästä hän sitten yrittää antaa sellaisen käsityksen asioista, että hän on päättänyt itse asiassa erota jo kuusi vuotta sitten.

Varuskuntien lukumäärän kanssa  tällä kiinnostuksellani ei ole mitän tekemistä. Niitä on varmastikin liikaa ja supistuvat ikäluokat  koulutetaan helposti vähemmälläkin infralla. Ja ruotsinkieliset on myös pakko kouluttaa jossakin. 

Kas, kun Wallin ei männä viikolla kertonut, että en enää ole kesällä puheenjohtaja ja tuskin edes ministeri. Minä tässä viimeisinä töinäni teen mitä haluan. Ette te minua saa erotettua. Minä teen tekoseni ja menen sitten pois.
Liikuttavaa on ollut se  nopeus ja innokkuus, jolla  pienestä puolueesta on  välittömästi löytynyt monia  puheenjohtaja / ministeriehdokkaita. Liikuttavaa on ollut se, että  niin moni on ollut valmiina. Varmasti nimittäin on käynyt niin, että pääministeri ja laajat ruotsinkieliset joukot ovat olleet tietoisia siitä, että ministeri Wallin tulee luopumaan puheenjohtajuudesta. Uskoisin niin, että  Sdp on antanut luottamuksensa  ministerille eduskunnassa sillä ehdolla, että heille  jää pikainen hyvitys. Ja nyt se sitten tuli se hyvitys. Takarajana on ilmeisesti ollut pääsiäinen.
Ministeri Wallin ehti tehdä monenmoista vahinkoa itselleen, puolueelle ja  poliittiselle instituutiolle. Varuskunnista viis. Niitä oli pakko vähentää ja sille emme voi mitään. Se, mille me voimme,  on se, että ansaitsemme  vähän suoraselkäisemmät edustajat itsellemme.

Pääsiäistä vietetiin aikoinaan  Israelin kansan Egyptistä pääsemisen  muistelemiseksi. Moderni ihminen sai nyt   historiallisten   syiden  lisäksi  juhlalle myös uuden  syyn.

Mainokset