Puoliaalto dipoli on kiva iltapuhde

by Michael Tillman

Olen sairas, tällä kertaa fyysisesti. Olen nuhainen, flunssainen ja väsynyt. Ja minua ***uttaa kuin pientä oravaa. Olen varma, että pienillä oravilla on usein huono päivä. Lapsuudessa Tiku ja Taku rähjäsivät alinomaa, elleivät sitten lyöneet välillä leikiksi. Välillä oravat saattavat olla  myös ahkeria. Muistan edelleen lämmöllä ja rakkaudella sen, kun isäni  metsässä näytti  minulle  sen, miten kuusen oksaan orava oli laittanut  sienen lakin jemmaan.
Nyt minua siis ***tuttaa. Pääasiassa tämä  päässä jylläävä räkätauti.
Saadakseni ajatukseni vähän rauhoittumaan, rakentelin  apukeittiön lattialla 14 Mhz :n alueelle menevää puoliaalto- dipolia. Sellainen  rauhoittaa miestä.
Työ kuulostaa hienommalta kuin se onkaan. Tuo laite on itse asiassa kaksi  vaijerin pätkää, joiden kummankin pituus on 5,08 m.  Pätkät ripustetaan jonnekin  ylös rinnakkain. Vaijerin pätkien ulommaisiin  päihin  laitetaan  eristinmunat, joista  hökötys voidaan ripustaa paikkaan, jossa se ei ole naisväen  silmissä.
Vaijerin pätkien  toiset päät eristetään myös  maasta, liiteristä, tiiliseinästä ja kaikesta muustakin. Antennimunat ovat  käteviä siihen. Nämä päät ovat  lähellä toisiaan, eli  noin 10,16 m pitkän hökötyksen keskellä.
Näihin lähellä toisiaan oleviin päihin on sitten yritettävä liittää koaksiaalikaapeli. Syöttöpiste ei vaadi mitään  sovitinta, sillä hökötyksen ja koaksiaalikaapelin  ominaisvastukset ovat lähellä toisiaan, jossain 50 ja 75 ohmin välissä. Sitten  koaksiaalikaapeli kiinni lähetinvastaanottimen  takalevyssä olevaan liittimen vastakappaleeseen ja kohta kohisee eetteri torpassa.
Toisessa päässä voi kohta  olla Marlon Brando taikka Jordanian kuningas, nimittäin jos he vielä eläisivät. Espanjan kuningas EA0JC sitä vastoin elää ja voi hyvin ja on äänessä vielä.
Tänään ei kuitenkaan enää millään jaksa. Tuo saakelin flunssa kaataa minut kohta petiin. Mutta huomenna  on koetettava, kuinka tämä dipolin – rääpäle ”vetää”. Pitää myös katsoa espanjan oppikirjasta joitakin sanoja muistin  tueksi, varmuudeksi. Koskaan ei voi tietää, koska  Juan Carlos on äänessä. 
Mainokset