Pari ihmeellistä asiaa kummastuttaa kulkijaa

by Michael Tillman

Kahta asiaa pieni ihmispoloinen on viime päivinä ihmetellyt. Kahta asiaa kummastellut. Olen luultavasti tyhmä ja viti ja hunsvotti, mutta en voi sille mitään. Ajatukseni pyörii tällä hetkellä näissä asioissa alinomaa.

Ensimmäinen ihmettelyn asia on se, että kuluneen kuukauden aikana hallitus ja valtiovalta on julistanut salaiseksi jo puolen tusinaa asiakirjaa ja päätöstä. Viimeksi nyt näin kävi Finnairin papereille.

En tiedä, onko salaiseksi julistettu asiakirjoja aikaisemmin samalla kiihkolla. En tiedä, onko aikaisemmin asioiden annettu vain olla ja nyt on ryhdytty kertomaan yleisölle tästä salaiseksi julistamisesta.. Joka tapauksessa se on oireellista ja kuvaavaa. En sano mistä, mutta sanon, että on.

Toinen mieltäni rassaava asia on se, että vaikka liikenneministeri ei saanut osoitettua tänne Keski-Suomeen ollenkaan tiemäärärahoja teiden rakentamiseen, hän kykeni sentään 2 vuorokauden viiveellä kutsumaan Uuden Seelannin liikenneministerin Suomeen. Asiasta on uutisoitu hetki sitten.

Eihän se noin voi mennä !

Jos kerran Uudessa Seelannissa on päättäjien joukossa kummallisia öykkäreitä, niin silloin tietysti meidän omat poliittiset öykkärimme pitää lähettää sinne. Perunat laitetaan perunakellariin, polttopuut laitetaan puuliiteriin, heinät laitetaan heinälatoon ja öykkärit laitetaan öykkärimaahan.

Mutta julistettakoon öykkärien nimet salaisiksi, tässä, nyt ja iankaikkisesti.

Samaa aikaan AKT – riidan osapuolet ovat harmeissaan siitä, että nyt heidän julkisnäkyvyytensä on liukumassa kohti näkymättömyyttä. Heidän näkyvyytensä näyttäisi riittävän enää Uutisvuoto-ohjelman siihen osaan, jota jaksaa katsoa vain kännissä. Siihen uutisvuodon osaan, jossa puhutaan sukupuoliasioista arkiajattelun keinoin tuulipukukansaa kiinnostavalla tavalla.

Pääministerikin ilmeisesti jo pikku hiljaa olisi iloinen näkymättömyydestä.

Jonkun tietysti olisi kaiken tämän härdellin keskellä hoidettava oikeitakin asioita, ripeästi ja asiantuntemuksella. Muuten voi käydä niin, että Uuden Seelannin liikenneministerin mietteet muuttuvatkin todeksi tässä maassa.

Presidentti on ollut nyt sitten vallankahvassa abauttia rallaa neljä viikkoa. Eilen hän tapasi presidentti Obaman. Edellinen presidenttimme joutui odottamaan tapaamista vähän kauemmin. Kaiken kummallisuuden ja kaoottisuuden keskellä tämän kaltainen asioiden sujuminen ja hoitaminen saa uskomaan, että jotenkin tästä kaikesta kuitenkin taas selvitään.

Hallituksen ansioksi sitä tuskin voidaan kuitenkaan lukea.

Mainokset