Ilmianto

by Michael Tillman

Yleisradio kertoo, että Savon Sanomat ovat kertoneet, että erkkolainen pääsi Vehviläisen asuntokauppojen jäljille nimettömän kirjeen avulla. Kirjeen postimaksun maksaminen oli todistettu poliisia kuvaavalla postimerkillä. Olemme siirtyneet yhteiskuntaan, jossa laillisuuden valvonta on siirtynyt kansalaisille ja järjestyskaarteille.

Uskoisin, että valtaapitävien vakaa tarkoituskin on ollut johdatella asioita tähän suuntaan. Poliisin toimintaedellytyksiä on kaiken aikaa heikennetty. Vehviläinen jäi kiinni, mutta ilmeisesti kyse on nk. tilastotappiosta. Uskoisin tässä nykyisessä yhteiskunnassamme olevan niin paljon mätää, että Vehviläinen oli vain usvasta esiin pistävän lentokoneen potkurin lavan pää. Jos sallitaan tässä vähän mauton ja brutaali esimerkki.

Ja varmasti sallitaan. Ainakin toistaiseksi. Ritva Viljanen on tosin ehdottanut, että nimettömänä ei enää saisi kirjoitella ja kertoa asioista. Pitäisi kirjoittaa nimellä ja sosiaaliturvatunnuksella. Viljanen voi olla tavallaan oikeassa. Pahimmat kusipäät ehkä saadaan kitkettyä näin.

Toisaalta anonyymiyden kieltämisellä päästää herättelemään henkiin DDR-meininkiä. Sisko valvoo veljeä ja demari demaria.

Keskuudessamme onneksi on kuulemma paljon julkisuuden henkilöitä, jotka osaavat siirtää hiljaista tieto-taitoa tästä valvonta- asiasta laajojen kansankerrosten käyttöön.

Erkkolainen tietenkin vetoaa lähdesuojaan. He voivat tehdä muutaman mehukkaan jutun ” syväkurkustaan”, mutta muuten he sitten hiljenevät. Ei ole syytä mainostaa ja yllyttää kansaan ilmiantoihin, kun samaan aikaan pitää hymistellä ja myötäsilittää Viljasta ja niitä silmäätekeviä, jotka vaativat kansalaistoiminnan vankempaa valvontaa.

Erkkolainen pesee kätensä tästä asiasta suttaamalla kolariuutisten valokuvissa esiintyvien autojen rekisterikilvet tunnistamattomiksi. Että kukaan ei vain paljastuisi.

Mainokset