Kukon kiekaisua odotellessa

by Michael Tillman

Pääministeri näyttää heittäneen puolustusministerinsä susille. Kukko on ollut vielä vaiti, mutta Katainen on jo ensimmäisen kerran ministerinsä kieltänyt Pääministerin lausunto on kohtuullisen hyvä yritys päästä kuiville siinä vaiheessa, kun alla on uupumassa oleva ratsu.

”En tiennyt mitään puolustusministerin tekemisistä.”

Kuitenkin pääministeri on johdonmukaisesti tiennyt tähän asti, että hänen ministerinsä on puhtoinen ja täyden luottamuksen arvoinen. Kun Ben Z. ja J. Vapaavuori muuttuvat kiiltokuvapojuiksi tämän farssin edetessä, voidaan hyvin todeta, että kykypuolue on nyt uudistamassa kasvojaan kovaa vauhtia. Tämä valokeilassa oleva parivaljakko näyttää ylittämättömältä ja nyt pääministerin otteisiin on tullut jo vähän epätoivoakin lisää. Kaikki muistamme hyvin, miten perin innokkaasti ja epätoivoisesti hän kerjäsi kumppaneitaan hallitukseen.

Minua harmittaa suunnattomasti tuo tapahtunut sotku ja samalla vääjäämättä nyt edessä oleva Wallinin lähtö. Asiasta on varmaan huomenna tiedotustilaisuus. Sitä ennen pääministerin on kuitenkin ehdittävä vielä pariin kertaan ministerinsä kieltää, ennen kuin kukko tiedotustilaisuudessa kiekaisee. Harmitustani vähän lieventää se, että töissä tänään törmäsin omaan kotikutoiseen sotkuun, joka lähes yltää Walliin – levelille.

Ehkä jätämme pääministerimme ja hänen johtamishässäkkänsä nyt. Tapahtui asiassa mitä tahansa, minä luultavasti en enää hämmästy sen vertaa, että vaivautuisin asiasta kirjoittamaan.

Puhukaamme siitä, että valtio aikoo myydä siivun omistuksistaan, tällä kertaan Posti-Telen perillisestä. Kun lupaus on luokkaa 500 miljoonaa euroa, yhtiön osakekurssi riemastui ankeana laskupäivänä kovasti plussalle. Ilmeistä on, että monet tahot ovat kiinnostuneita noista osakkeista. Ilmeistä on myös se, että jossain vaiheessa tästä asiasta voi syntyä maalle kohtuullista vahinkoa, jahkaa omistuksia on järjestelty tarpeeksi.

Tillmannin vaatimaton TeliaSonera – omistus joka tapauksessa pelasti salkun kastumasta tänään, kun yleisindeksi otti pataan aika reippaasti. Jäämme odottamaan kiinnostuneina, kuka puheluitamme tulevaisuudessa hinnoittelee.

Mainokset