Paha sauma !

by Michael Tillman

Kosteusvaurio prikaatin kasarmilla sattui tosi pahaan saumaan. Puolustusministeri joutuu kohta taistelemaan kahdella rintamalla asiansa eteen. Mistä ensiksikin löydetään ruotsia puhuvia remonttimiehiä tarpeeksi nopeasti, jotta kasarmi saadaan taistelukelpoiseksi?

Toiseksi olisi saatava joukko-osasto-asiasta älämölön nostaneet hiljennettyä. Kun puolustusministeri ei ole saanut kovasanaisilla kovisteluillaan julkista keskustelua hiljenemään, ratkaisuksi jouduttaneen turvautumaan sellaiseen ihmeelliseen vaihtoehtoon, että ministeri myöntää olleensa asiassa väärässä ja taitamaton ja tarkoituksenhakuinen.

Kasarmi on ikimuistoisa ja perinteikäs. Tillmannilla sattuu olemaan kyseiseen varuskuntaan ikuinen porttikielto. Tarkempia yksityiskohtia en tässä nyt viitsi julkituoda, sillä ne asettaisivat ko. varuskunnan ja Tillmannin menneisyyden koomiseen valoon. Minä sietäisin asian hyvin, mutta en halua tässä nyt saattaa varuskuntaa epäkunnioittavaan valoon. Minulla vain ei ole mitään asiaa enää koskaan tuon varuskunnan aidan sisäpuolelle. Rikos lienee kuitenkin vanhentunut juridisesti.

Jos nyt kävisi niin, että varuskunta lakkautettaisiin ja joukko-osasto siirrettäisiin toiseen paikkaan, minulle saattaisi avautua mahdollisuus vierailla tuossa tarunhohtoisessa paikassa.

Mikäli kävisi niin, että kosteusvauriota vastaan voitaisi sopivasti ruotsinkielellä taistella ja saada kasarmi taas asuttavaan kuntoon, ja joukko-osaston toiminta paikalla jatkuisi, ja siskon poika Jenkeistä päättäisi tulla asepalveluksensa Suomeen suorittamaan, minä en valitettavasti voisi häntä käydä katsomassa Draksvikin sotilaskodissa.

Niinpä ehdoton kanta onkin se, että varuskunta pitää lakkauttaa ja joukko-osasto siirtää sieltä jonnekin sellaiseen paikkaan, johon minulla ei ole ikuista porttikieltoa. Niinpä tämä tänä iltana ilmitullut home tulikin minulle taivaanlahjana. Samalla asian vatvominen voitaisi lopettaan. Muussa tapauksessa Hilkka Ahde unohtuu medialta kokonaan.

Mainokset