Salatut edunvalvonnat

by Michael Tillman

Sinä aikana kun Tillman matkaili Euroopan sydämessä, AKT – saippuaooppera on edennyt huimin harppauksin kohti arvelemaani suuntaan. Kohta Hilkka Ahde / Seppo Räty ovat ohjelmatoimistojen listoilla ja kiertävät ensi kesän juhannusjuhlia helikoptereilla. Työväenliike voi olla itseensä tyytyväinen. Juuri nyt, kun valtakunnassa olisi satojen miljardien arvosta uusia ja kummallisia asioita pohdittavina, kansakunta pohtii sitä, onko Etelärannassa ollut suhde vai ei ?

Timo Räty taitaa olla jonkin verran vielä alle 50 v. Hilkka Ahde taas taitaa olla jo jonkin verran yli 50 v. Ainekset draamaan siis ovat olemassa. Hämmästyttää silti se, että persut, Taivalkosken Zonta –naiset, Merikarvian Martat ja DEMLA ovat olleet asiassa näin hitaita ja saamattomia, että Sanoma-osakeyhtiö on ennättänyt haaskalle ensimmäisenä. Vastaavasti erkkolaisen kirjoitus sunnuntain lehdessä sai minut muistelemaan tyytyväisenä sitä hetkeä, jolloin kyseisen aviisin tilaus ruokakuntamme osalta lopetettiin.

Miksi sitten olen lukenut sunnuntaina erkkolaista ?

No, katsokaas, Finski oli buukannut lennokkinsa rupu-osaston niin täyteen, että Prahassa portilla C-3 kuulutettiin pyhä-aamuna herrasväki Tillmannia tiskille. He kysyivät, voisimmeko uhrautua toisten puolesta ja siirtyä business –luokkaan. Mehän suostuimme. Tämän jälkeen meille annettiin ko. tiketit. Minua kutsuttiin siinä yhteydessä misterin asemesta sanalla ” sir”.

Tuossa ylevässä luokassa sitten tarjottiin ilmaiseksi erkkolainen ynnä muuta beveragea ja trahteeria taukoamatta. Koska minä kannoin juuri sillä hetkellä taskussani ajoneuvon avaimia, jouduin minä humaltumaan erkkolaisesta ja puolison osaksi tuli leili- manoverit. Ensimmäinen kerta elämässäni, kun villaulsteri laitettiin lentokoneessa henkariin ja kaappiin roikkumaan. Kyllä herrana olisi kiva olla.

Minä lueskelin erkkolaisen arvuutteluja siitä, mitä Hilkka ja Timo olivat työkansan eteen puuhastelleet. Välillä miesstuertti tyrkytti lisää ruokaa ja juomaa. Harmitti vähän se, että kun kerrankin oli käytössä oma vessa, niin kunnon kuplaa ei kivennäisvedellä saanut millään otsaan syntymään.

Mutta asiaan. Minä kyllä mielelläni näkisin sen, että media kirjoittaisi enemmän kuntauudistuksesta, AMK- supistuksista, Kreikan tilanteesta ja Euroopan rahojen riittävyydestä. Tällä humpuuki-uutisoinnilla on oikeastaan vain se hyvä puoli, että edustaja Hakkaraisella on vähän nyt rauhaa ympärillään ja samalla pienen pienet mahdollisuudet päästä tolpilleen. Sanoma-osakeyhtiö ei enää tule tolpilleen alennustilastaan pääsemään.

Mainokset