Sumuverho

by Michael Tillman

Olen joutunut ahertamaan lomanjälkeisen angstin ja ammatillisen paineen alaisuudessa viimeiset pari päivää sillä seurauksella, että en ole ehtinyt seuraamaan ammatillisesta yhdistystoiminnasta kertovaa saippuaoopperaa kovinkaan tarkasti. Sen huomasin äsken, että nyt on rikostutkinnassa Hilkka Ahteen facebook – statusta fanittaneen naisihmisen maahan kaataja. Automies hänkin.

Tarinan käänteet antavat ymmärtää, että useimmat automiesten ammattiyhdistyksen järjestöaktiivit ovat toimiinsa kohonneet kuorma-auton apumiehen penkiltä.

Hakkaraisen kohdalla taas tilanne on se, että juuri nyt valtakunnan valtaeliitti tarvitsee runsaasti journalistista materiaali peittämään sen asian, että vakuussopimuksen salaiseksi julistaminen on karkaamassa käsistä, kunta-uudistus on tökkimässä, peruspalveluministerin terveydenhuolto-kartan piirtämine on jumissa ja muutenkin värikynät näyttävät vaativat teroitusta. Entinen presidenttimmekin on nyt ryhtynyt arvo – johtamaan ja hankkimaan lisää demareille harmaita hiuksia.

Sanalla sanoen, olisi Median ja silmäätekevien kannalta hyvä asia, jos AKT:n toimistosta löytyisi vielä tällä viikolla kolmepäinen vasikka, Graalin malja ja kävisi lisäksi ilmi, että Timo Räty on Hilkka Ahteen kauan kadoksissa ollut velipuoli. Jos vielä kävisi niin, että Timo Rädyn isä olisi ollut Hakkaraisen sahalla autokuskina, La telenovela olisi täydellinen ja takaisi politikoille ja silmäätekeville täydellisen työrauhan Kreikan, vakuussopimuksen, kuntauudistuksen ja armeija-uudistuksen suhteen.

AKT: kyvystä pitää yllä hyvää menoa viikosta toiseen en ole varma. Hakkaraisen suhteen taas olen suorastaan vakuuttunut.

PS.

Minun nuoruudessani puhuttiin autotytöistä. Olin pieni poika, enkä oikein päässyt perille siitä, millaisia he olivat. Sen kumminkin ymmärsin, että mitään kovin haluttuja miniäehdokkaita he eivät olleet.

Oikeastaan AKT / Hilkka Ahde asiassa minä tavan takaa huomaan miettiväni ja ajattelevani erästä tunnettua suomalaista autojulistetta vuosisadan alusta. Taidan lainata sen tähän perikunnalta lupaa kysymättä


Mainokset