Lihava lentoemäntä

by Michael Tillman

Heli lähetti illalla sähköpostia. Hän pahoitteli, että lentoni on peruttu. Hän haluaisi, että lentäisin korvaavalla Finnair- yhteydellä samaan kaupunkiin. Vastasin, että se kyllä minulle sopii. Heli ei ole vielä vastannut minulle, eikä uutta tikettiä lähettänyt. Viestin perusteella Heli tuntuu minusta hoikalta, tyylikkäältä, huolitellulta ja iloiselta. Kaikki korvaavan lennon lentoemännätkin ovat mielessäni hoikkia ja tyylikkäitä. Ehkäpä myös peruuntuneen vuoron lentoemännät olisivat olleet täydellisesti ammatin stereotypioiden mukaisia. Kuka tietää.

Kerran olen nähnyt ylipainoisen, oikeastaan lihavan lentoemännän. Minun tuli häntä vähän sääli. Koneen keskikäytävä on ahdas kenelle tahansa, puhumattakaan sitten ylipainoiselle naiselle, joka palvelun eri vaiheessa joutuu kääntyilemään, kumartelemaan, kipaisemaan takaohjaamossa ja taas etuohjaamossa ja kaiken aikaa päästämään ohitseen käytävällä niitä typeryksiä, jotka ovat matkalla vessaan juotuaan kaljaa lyhytnäköisesti lentoasemalla.

Nousussa ylipainoinen lentoemäntä istuutui työtovereidensa tavoin niille pikkuisille, kelvottomille, esiin taitettaville cabin crew – istuimille. Minä jännitin kovasti, kestääkö istuin tyllerön painoa. Kun koneen nokka nousi ylös, pelkäsin, että hän luiskahtaa vinossa asennossa olevalta istuimelta alas.

Kun lennolla ei ollut oikeastaan muuta ohjelmaa, kuin lentokoneaterian näykkiminen ja lentoemäntien silmillä napostelu, lento sujui oikein hyvin. Lentokoneaterian eriskummallisuus kilpaili Liselotten kanssa. Nimestä päätellen tämä uhkea Leevi and the Leavings lyriikan muusa- neitokainen oli Alppien maasta kotoisin. Seurasin häntä lennon ajan kiinnostuneena, mielenkiinto heränneenä ja ihmetyksen vallassa. En menettänyt hänelle sydäntäni Gösta Sundqvistin tavoin. Minä seurasin häntä samalla tavoin, kun katsoisin näyttelijä Ulla Tapanista, jos Ulla Tapaninen tulisi soittamaan ovikelloa ja tarjoamaan Vartiotorni –lehteä eurolla, sitten ilmaiseksi.

Konnarit junissa ovat usein räväköitä ja sanavalmiita virkailijoita, joiden seurassa aika ei tule pitkäksi. Olisi mukavaa, jos lentoemännätkin olisivat, massasta ja elopainosta riippumatta, hersyileviä, flirttejä, hauskoja ja sanavalmiita. Joskus he ovat, mutta sääntö se ei ole. Lentoemäntien roolikalustoa ehkä pitää jotenkin muuttaa tai tuunata. Jotenkin siitä roolikalustosta pitäisi varmasti tehdä vähän rennompi ja avonaisempi. Lisää vapauksia vartalon ja vaatteiden suhteen. Olisi mukavaa, jos lentoemäntä olisi lintsannut peruskoulun tunneilta siinä määrin, että kielitaito olisi vain viitteellistä. Olisi piristävää, jos lentoemäntä huutaisi kovaan ääneen kollegalleen käytävän toiseen päähän, että lähetä sassiin lisää giniä ja tonicia tänne kun täällä tämä partainen herrasmies käyttää sitä ruokajuomana.

Lihava lentoemäntä, tupakoiva urheilija, naisrekkakuski, mieskätilö. Kaikki varmasti mielenkiintoisia hahmoja. Kaikki he rikkovat totutun ja tavallisen raja-aidat.

Olen saanut uuden lukijan. Tervetuloa sydämellisesti, olet sitten pieni, medium, tukeva taikka sopivasti lihava. En saa selville sitä, kuka noista sivupalkin ihmisistä olet, muuta ei se haittaa . Tervetuloa. Toivottavasti viihdyt. Blogin ulkomuoto on nyt juuri työn alla,sivupalkki ryppyilee ja kirjoittaja on jäämässä leipätyöstä viikon lomalle. Yritä viihtyä !
Mainokset