Tätä se eilinen koohotus tiesi..

by Michael Tillman

Eilisen tappiot näyttävät jäävän lopulta siedettäviksi. Maahan on saatu uusi presidentti ja pakkastalvi näyttää hellittävän. Tyttären kanssa kävi niin, että taidettiin äänestää eri henkilöitä toisella kierroksella, mutta sekään ei ole tappio, vaan oikeastaan hyvin lohdullista ja luonnollista. Jos heidän äänestyskäyttäytymisensä ikuisesti matkisi vanhaa ja kulunutta, ihmiskunta eläisi edelleen luolassa.

Pääministeri näytti illalla jo jossain vaiheessa televisiossa luolamieheltä. Aamulla Savon Sanomat tiesivät kertoa, että pääministeri näyttää vielä aamullakin luolamieheltä. Naamassa on monta tikkiä ja silmä mustana.

Tillman tekee täällä aaltoja. Pojasta on kasvamassa kovaa vauhtia täysverinen poliitikko. Tosin, illalla häntä televisiossa katsoessa näytti siltä, että hänellä on nyt sangen kova meno päällä ja että kansallinen kokoomus tässä laittaa nyt uuden yhteiskunnan pystyyn 62 prosentin mandaatilla. Olisi ehkä ollut kuitenkin parempi, jos pääministeri ei olisi niin punaposkisena intoillut illalla. Kaikki me tiedämme hyvin sen, suhteet kokoomuspuolueessa luokitellaan monella tavoin ja koko repertuaari on ollut käytössä.

Kukkaruukku kotipihalla….hmmm… ja nahkapohjaiset lakeerikengät. Tillman ymmärtää hyvin. Vänrikki Stålia Runebergin päivänä vapaasti mukaillen ; Se oli hyvä, että se kukkaruukku sattui jaloon ja ylvääseen päähän. Kamalaa se olisi ollut, jos Niinistö olisi joutunut tänään Mäntyniemeen tikeissä ja perhoslaastareissa. Oikealta mieheltä naama aukesi, ehdottomasti.

Pääministeriä voisi lohduttaa sillä, että allekirjoittanutkin on kerran tullut kotiin olutseuran pilkkikilpailusta ambulanssilla. Kuten tarinayhteyteen hyvin sopii, ne kilpailut päätyivät allekirjoittaneen voittoon. Tunnelma oli riehakas ja iloinen. Kaikki sujui kuitenkin ilman verinaarmua ja tikkin tikkiä. Tillmannille ei syntynyt edes taloudellisia tappioita.

Vinkiksi pääministerille, ambulanssin omavastuuosuus on niin pieni, että jo viiden kilometrin matkalla se puree upeasti ja peittoaa siitä eteenpäin taksitaksan mennen tullen. Kannattaa siis kaatua vähän kauempana, eikä kotipihassa.

Mainokset