Edelleen …..

by Michael Tillman

Tämä bloggerin alusta tökkii. Kun kirjoitan tekstiä Word-muodossa MS- ohjelmistoperheen alaisuudessa ja tuon sen tänne sen jälkeen, kappaleiden välit ovat mitä sattuu ja fontit päin seiniä. En ole oikein koskaan oppinut kirjoitamaan tähän suoraa. Minä pidän siitä, että teksti jää jonnekin kovalevyn uumeniin talteen, eikä ainoa versio siitä ole jossain hemmetin palvelinsalissa. En oikein luota siihen, että tämä alustakaan on ikuinen.

Lähden kohta saattamaan tuttavarouvaa haudan lepoon. Tänään siis konkreettisesti koen muutenkin sen, että elämä ei ole ikuista. Siirtymäriitissä kuitenkin jälkeen jäävät panevat uskonsa siihen että taivaallinen käyttöjärjestelmä pitää omaisesta huolta tästä eteenpäin. Sellainen on ollut tapana kansojen ja heimojen kohdalla tuhansia vuosia.

Ilmeisesti vasta tähän uuteen aikaan on ensimmäisen kerran laajasti pesiytynyt sellainen ajatus, että ihminen on luuta ja nahkaa, korkeintaan hiilestä tehty ahven.

Pakkasta on alakylällä 29 ja kirkonmäelläkin 26 astetta. Tälläkään kertaa hautajaiset eivät ole erityisen lämmin tilaisuus. Tosin, tällä kertaa ei tarvitse erityisesti miettiä sitä, minkälaiset vaatteet laittaa päälleen. Musta villaulsteri, turkiskarvahattu ja valkoinen kauliina osuvat taatusti kohdalleen.

Nukuin kymmenen tuntia kahden pysähdyksen taktiikalla. Olen virkeä ja pirteä. Koko viikon nukkumattomuus on kuitattu kertaheitolla pois. On uskomattoman hieno olo.

Raportoin iltapäivällä uusista olotiloista. Hautajaisten jälkeen saattaa olla hiljaisuuttakin. Ei ihminen jaksa aina kirjoitta ja aina omia asioitaa selitellä puolelle maailmalle. Hautajaisten jälkeen usein käy niin, että koko eletty elämä hetken näyttää kirpputoriroinalta ja mieli on vähän ahdistunut.

Mainokset