Muistisääntöjä

by Michael Tillman

Minä olen vikkelä poika unohtamaan asioita. Osa niistä ei edes palaudu takaisin, vaikka yrittäisi muistellakin. Ja melkoinen määrä mielessä sitten roikkuu semmoista asiaa, joka voisi ihan hyvin unohtuakin.

Valtion poikaleirillä piti osata luetella pystykorvan numero tarkastavalle upseerille. Unhoon on se minulta jo jäänyt. Mutta muistan minä ensimmäisen autoni rekisterinumeron. Ja muutaman muunkin numeron. Lankapuhelimien aikaan jokainen tunnollinen virkamies ja kuolevainen piti itsellään käsinkirjoitettua puhelinmuistiota. Osa taas piti kymmenien numeroiden armadan tallessa pelkässä päänupissaan. Minullakin on edelleen muutama numero muistissa koodattuna kuviona. Se on aivan helppoa. Mieti näppäinpuhelimen näppäinosaa ja paina mieleesi se kuvio, joka syntyy kun valitaan numerot vuoron perään.

SPA koodaa taas antiikin filosofit. Sokrates oli eka, sitten tuli Platon ja viimeinen veijari ikäjärjestyksessä on Aristoteles.

Kauppalapun koodaa taas tyyliin MAKSIM KK. Maitoa, ananasmurskaa, kurkkua, sipulia, italiansalaattia, munia ja kaksi kaljaa.

Kuun vaiheet taas muistaa siitä, että vanha vasen vähenevä on eri asia kuin oikea uusi enenevä.

Kuun vaiheet taas on hyvä tuntea juuri siksi, että mateen kutu alkaa Rauman korkeudella silloin, kun kuu on ensimmäisen kerran joulun jälkeen pimeimmillään.

Tervetuloa, Niko. Toivottavasti viihdyt täällä. Juuri nyt kirjoitukset ovat väsynyttä rautalankaa kukkerpäissä, mutta toivotaan että kevät nostaa blogin tasoa. Mukava saada uusia lukijoita
Mainokset