Alkaa arki

by Michael Tillman

Huomenna on aika penkoa kaikki vanhat vaatevarastot ja pynttäytyä ainoaan kunnolliseen suomalaiseen karnevaalireliktiin. Huomenna joka mies ja nainen lähtee nuuttipukkeina kierrokselle lähinaapureihin.

Lukijayleisö voi tutustua aiheeseen Internetin avulla. Näin nopeasti annettu satakuntalainen avoimen yliopiston perehdyttämiskurssi voi tarjota lukijalle vain kalpean aavistuksen suuresta riitistä. Mutta kitetytetään muutamalla lauseella.

Huomenna Satakunnassa ja länsimurteiden alueella aloittelevalle crossdressing kaverille koittaa taivas. Yhtenä päivänä vuodessa voit pukeutua naiseksi , tai naiset mieheksi, mennä naapuriin, laulaa pilkkalaulun avulla kaikki vuoden vitutukset julki, eikä naapuri saa siitä asiasta suuttua, vaan hän voi tulla puolen tunnin kuluttua naiseksi, taikka nuuttipukiksi pukeutuneena teille ja laulaa kaikki omat hiertävät ajatuksensa julki. Ja juoda talosta kaiken säästyneen oluen ja sahdin.

Täällä Keski-Suomessa en ole rohjennut nuuttipukiksi ryhtyä. Naapurit saattaisivat pitää minua romanialaisena Timisoran vampyyrina ja soittaa paikalle yhteispäivystysalueen mustamaijan. Siitä ei suurta vaaraa olisi meikäläiselle, sillä kokemus on osoittanut, että ennen partion saapumista reipas mies ehtii sekä Uumajaan että Tallinaan. Mutta vaivaa siitä olisi virkavallalle ja häpeää perheelle.

Jos en huomenna uskaltaudu ihan naapureihin asti, niin kotona ainakin voisi heittäytyä Satakunta- tunnelmiin. Voisi pukeutua hassuihin vaatteisiin tuntemattomaksi, juoda olutta ja hoilata hävyttömiä pilkkalauluja sekä katsella televisiosta kolmea ylioppilasta viittä kummallista tietäjää. Isäni kanssa heistä eilen puhuin. Hän ei kelpuuttaisi yhtään itselleen sonnanajokaveriksi. Olimme asiasta samaa mieltä. Yhdestäkään ei paista työmiehen, eikä – naisen olemusta. Mutta nuuttipukeiksi heistä kyllä olisi.

Mainokset