Normaalit ruokajuomat

by Michael Tillman

Entinen formulakuski on ajanut kännissä kahdeksaa kymppiä veneellä päin siltapilaria ja siinä rytäkässä on kuollut hyvä kaveri. Linnaa on tulossa pari vuotta, mutta se on formulamiehen mielestä aivan liikaa. Syyttäjä taas on sitä mieltä, että se on aivan liian vähän. Formulakuski ei muista ajamisestaan mitään.

Selostaja Kyllönen on sitä mieltä, että aivan tässä nyt harmillisesti hyvää miestä kiusataan. Hän se vasta formulamiehen hyvä kaveri on, ei se kuollut.

Minun oikeustajuni mukaan formulakuskin olisi kiltisti mentävä vuodeksi linnaan. Sellainen on oikeus ja kohtuus ensikertalaiselle, jos tuommoisilla vesiretkillä on ja tuommoisissa promilleissa veneilee tuommoisella vauhdilla. Voisi siellä sitten mäkihyppääjän kanssa vuolla vaikka lampunjalkoja ja suorittaa avoimessa yliopistossa taidehistorian perusopinnot. Molemmat asiat ovat kotiinpäin.

Minä olen tässä promilleasiassa ja viinanotossa kerrankin nyt sen verran hyvä asiantuntija, että tiedän puolessatoista promillessa liikuttavan kännissä, johon on pitänyt kiskoa kirkasta viinaa kaksin käsin, ja paljon. Keskioluella tuommoiseen Järvilehdon 2,5 promilleen ei tahdo päästä millään.

Ja minun asiantuntijuudelleni löytyy kyllä monta todistajaa. Vaimo on ehkä innokkain.

Jos mies hommaa itsensä tuommoiseen känniin ja edes menee veneeseen mukaan, on siinä määrin edesvastuuton, että käryn käydessä olisi tämmöisen ” miehen” syytä kärsiä kaikki hänelle lankeavat rikosoikeudelliset – , henkiset – ja eettiset – rangaistukset. Ja vielä ammatilliset. Jos vaikka on osannutkin ajaa joskus autoa suljetulla radalla kovaa, niin eipä ole paatti pysynyt hanskassa. Eikä järki. Edellyttäen, että on itse ajanut.

Rikosprofessorit tapelkoot lainkirjaimen täytöstä. Maallikkona minä taidan täällä valvotuissa olosuhteissa, takkatulen äärellä ja vaimon silmälläpidon alaisuudessa nostaa hetkellisesti promilleni nollasta vähän koholleen. Olen nimittäin tänään pitänyt vuoden viimeiset luennot. Huomenna menen mukaan työpaikan pikkujoulujuhlaan. Meinaan osallistua jokaiseen hassuun ja hilpeään visaan ja kisaan. Yritän huomenna tavoitella 0.9 promillen tasoa. Mutta mihinkään laittomaan kulkuvälineeseen minä en koske, enkä edes potkukelkkaa riesakseni ota.

Järvilehto…….. kummallinen nimi. Enteellinen oikeastaan. Voiko järvessä olla lehto ? Millainen lehto järvessä voi olla ? No yksi tulee mieleeni, mutta en sitä ilkeä tähän kirjoittaa. Ja tässähän oli sitäpaitsi kyse merestä.

Mainokset