Alkoholiongelma

by Michael Tillman

Minulla on nyt sitten se alkoholiongelma. Olen joulusnapsini kanssa ongelmissa. Gammel dansk on oikean makuista, mutta silti kaikki ei mennyt tällä kertaa kuin Strömsössä.

Annoin virolaisen etanolin mehustua mausteiden kanssa 6 viikkoa. minusta se tuntui sopivalta ajanjaksolta, jotta jotain makua edes 80 % :n värittömään ja melkein mauttomaan halpatuotteeseen imeytyisi. Viikolla suodatin liemen ja laimensin sitä vedellä, jotta lopputulos olisi myös naisväen nautittavissa. Tavoite väkevyytenä pidin vanhaa koskisenkorvalääkettä ja sen vahvuutta.

Tässä operaatiossa tavara kopuloi itse itsensä kanssa ja lisääntyi kokonaiseksi litraksi. Väkevä maku ei kuitenkaan minusta laimentunut tarpeeksi. Tutkin illalla vähän ruotsalaisten blogeja ja löysinkin internationaalista tietoa siitä, että mausteiden liotusaika on vain pari päivää.

Nyt kun liuoksen laimentaminen ei enää vedellä ole suotavaa, ainoa keino saada gammel dansk- maku oikean vahvuiseksi, on laimentaa liuosta etanolilla. Tein eilen asiaan kuuluvia kokeita ja huomasin, että oikea laimennussuhde on noin yhden suhde neljään. Tarvitaan siis kolme litraa viinaa lisää.

Sen jälkeen minulla on laskujeni mukaan neljä litraa gammel dansk – tyyppistä vatsalääkettä. Olen ilmeisesti astunut sille vaaralliselle tielle, jonne viina miehen vie, Saimi – mummun käsityksen mukaan. Ainoa säädyllinen keino taitaa olla se, että ostan tusinan verran kauniita pikkupulloja ja jaan tuotoksen niihin. Jos sitoo kauniin joulurusetin pullojen kauloihin ja jakaa nyytit joululahjoina pois, voi olla, että tästä mielettömästä kokeilusta vielä selvitään vähin vammoin.

Mainokset