Busmanni

by Michael Tillman

Ajoin tänään aamulla töihin linja-auton perässä. Kiinnitin huomiota siihen, että liikennöitsijä oli maalauttanut yrityksensä web-osoitteen auton perään sangen näyttävästi.

WWW.Busmanni.fi Niin oli maalattu auton pintaan. Minua hihitytti koko työmatkan ajan ja koko päiväkin on mennyt siedettävästi. Mannisen liikenteellä on kaikki oikeus hyödyntää nimensä kaikki variaatiot.

En ole nähnyt julkisuudessa kenenkään moittivan tätä osoitetta. Pelkona tietenkin on aina se, että joku pitää yhtiön nimioivallusta alkuperäiskansaa loukkaavana.

Minä en osaa olla asiasta muuta kuin viehättynyt.

Valtion poikaleirillä oli kanssani samaan aikaa pari kaveria, joiden nimet eivät sopineet noin hyvin yhteen. Toisen nuoren miehen sukunimi taisi olla Veripää ja toisen Eeva. Molemmat luonnollisesti miehiä.

Veripää on perinteikäs karjalainen suku. Eevan etymologiasta en tiedä mitään. Ja ketkä tietävät Tillmannin oman oikean sukunimen, varmasti ymmärtävät, että tässä kirjoittaja nyt kiertää kuumaa puuroa kuin kissa.

Toivon menestystä Mannisen liikenteen liiketoimille. Samoin toivon, että alokkaat Veripää ja Eeva eivät ole nimeään pahentaneet. Luulen, että heistä on tullut napakoita kavereita. Terveisiä sinne jonnekin, missä sitten lienettekin.

Mainokset