Kalakeitto

by Michael Tillman

Koska muoti- ja ruoka- ja käsityöblogit näyttävät olevan kaikkien suosikkilistojen kärjissä, haluan itsekin kalastella suosiota eilisellä kalakeitollani. Ohje on pöllitty netistä ja sen jälkeen sitä on modifioitu vähän makutottumuksien mukaan.

Kermainen lohikeitto

4-6 hengelle

500-600 g kiinteitä perunoita
2 porkkanaa
800 g lohi- tai kirjolohifileetä
2 l vettä
4 kalaliemikuutiota
10 kokonaista maustepippuria
1 purjon valkoinen osa
2 sipulia
1 tl sitruunapippuria
4 dl kuohukermaa
Lisäksi 1 nippu tilliä

Laita vesi kiehumaan liemikuutioiden ja maustepippureiden kanssa. Sillä aikaa kuori ja pilko perunat kuutioiksi ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi.

Kiskaise lohelta takkiaa vähemmäksi ja leikkaa file 2 cm kuutioiksi.

Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen. Keitä ainakin 20 minuuttia. Silppua purjoa ja sipulia sekaan. Lisää myös sitruunapippuri. Jatka keittämistä 10 minuuttia.

Kasvikset ovat varmasti nyt kypsiä. Lisää kerma ja kalapalat. Suurusta vielä ruokalusikallisella vehnäjauhoja. Liota ne kylmään veteen ennen suurustamista. Muuten tulee klimppi-kalasoppaa. Kuumenna nopeasti, noin 5 minuuttia. Silppua lopuksi tilli keittoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Lopuksi vielä, naisväeltä salaa, lisää keittoon nyrkillinen voita.

Keittoa lautaselle, voilla voideltu ruisleipä käteen ja lasi vettä tai Cato Blanco käden ulottuville.

On aika hyvää ja nukuttaa mukavasti.

Advertisements