Korjaus eiliseen uutiseen

by Michael Tillman

Olkoon päivän epistola tällä kertaa taas oikeistonaisten ylistyslaulua.

Entinen opetusministeri Virkkunen on nimittäin jälleen lyönyt kirveensä kiveen. Hänellä on siitä runsaasti kokemusta edellisen hallituksen ministerinä. Oppi ei kuitenkaan tahdo mennä millään jakeluun.

Nyt ministeri Virkkunen on tavallisten pikkukuntien lisäksi ryhtynyt ajamaan käärmettä pyssyyn, eli Kauniaista Espooseen. Jään mielenkiinnolla odottamaan sitä, mitä tästä seuraa. Virkkusen pistekori on nyt jo ammottavan tyhjä. Voi olla, että tässä rytäkässä se kaatuu.

Ja sitten itse saarnaan.

Eilinen kirjoitukseni oli sikäli ilmeisen virheellinen, että tavallisesti asioista hyvin perillä olevista satakuntalaisista lähteistä olen kuullut, että kyseinen Syvärauman sillalla tapahtunut nujakointi on itse asiassa sattunut vähän toisin.

Kyseinen Sorkan kaupunginosasta kotoisin ollut nuorukainen oli huudellut raumankielisiä kysymyksiä rauhallisesti kaupunkiin päin menneille ulkomaaneläville. Tämä natiivi oli muun muassa halunnut tietää sen, osasivatko vastaan tulleet sanoa raumaksi , ” Katso kun kissa juoksee lipputankoon ” Nämä eivät olleet provosoituneet asiasta mitenkään, joten tämä jääkiekkokaupungin kasvatti oli vaihtanut kadun toiselle puolelle ja ryhtynyt opettamaan muunmaalaisia.

Hurjan humalatilansa vuoksi hän oli vähällä pudota kesken opetustuokion veteen, joten ystävälliset muunmaalaiset olivat ottaneet rahat ja kännykän häneltä talteen, jotta ne eivät kastuisi suolavedessä.

Oli sovittu, että huomenissa olisi tavattu torilla pystgaffeilla. Nuorimies olisi tarjonnut. Siinä yhteydessä hän olisi saanut myös tavaransa takaisin.

Pahaksi onneksi talteen otetun omaisuuden joukossa oli ollut myös Kivikylä-areenan kausikortti Lukon – peleihin. Nuorimies oli ruvennut sitten sitä peräämään suureen ääneen ja kauheasti paikalliskielellä kiroilemaan. Kun korttia ei hänelle turvallisuussyistä annettu, nuorimies oli pahoittanut mielensä ja lähtenyt sillanpielessä olevalle venelaiturille omaa venettään katsomaan.

Kun ulkomaanelävät olivat kyselleet huolissaan, mitä tämä aikoi tehdä, tämä sanoi tarkastavansa baatin myrkkyvärin. Siinä hommassa hän oli sitten kompastunut kiinnitysköysiin, lyönyt naamansa veneen keulaan ja pudonnut loiskahtaen mereen.

Kuntaministeri Virkkuseen tästä tarinasta en osaa kirjoittaa minkään kaltaista aasinsiltaa. Niin on. Joskus sitä kantasuomalainenkin joutuu myöntämään kyvyttömyytensä.