Ahdistaa..

by Michael Tillman

Tänään töpeksin töissä. Mikään asia ei mennyt säädyllisesti ja välillä näytti siltä, että minusta on tullut vastuuntunnoton hölösuu, joka kompasteli koko päivän lillukanvarsiin. Mahtoi ihmisiä huvittaa ja harmittaa.

No, jos ihminen tässä iässä nukkuu kolme tuntia yössä ja yrittää sitten tehdä täyden työpäivän, jälki on saman kaltaista kuin kuntaministerillä, kun hän on rajannut Suomen kunnat uusiin puihin. Juosten kustua.

Me miehet voimme kuitenkin juostessammekin yrittää piirtää hankeen vaikkapa nimemme, taikka kirkkoveneen kuvan. Naisten kohdalla juosten kustu saa hyvin brutaaleja muotoja ja piirteitä.

Mahtaa nyt maakunnissakin olla unettomia kuntapäättäjiä. Jotkut kunnat olivat jääneet kartoissa valkoisiksi. Niissä ei ilmeisesti enää ole mitään toimintaa tulevaisuudessa.

Länsi-Turunmaa on muuttanut nimensä samassa rytäkässä sitten, ei suinkaan Itä-Edamiksi, vaan jälleen kalkkikivitehtaaksi.

Odotan riemulla sitä, kun Alastaro ja Ylistaro yhtyvät. Siitä tulee jo melkoinen kunta. Luulisi se kuntaministeriä hivelevän. Hyvä olisi myös, jos Noormarkku, Pomarkku, Söörmarkku ja Kaasmarkku yhdistettäisiin. Nimien logistinen harmonia suorastaan vaatii tuon kaltaisen kunnan muodostamista. Samoin pitäisi nopeasti yhdistää Ii ja Iitti. Hyvin tuntuvat sointuvan yhteen.

Myös Merijärvi ja Merikarvia synkkaavat hyvin yhteen. Puhumattakaan Hämeenkyrö ja Hämeenlinna.

Huonoa huumoria, myönnetään.

Puhutaanpa ilonaiheista. En vissiin loukannut tänään ketään kovin pahasti. Luulen ainakin niin, vaikka olinkin täysin mäntti tänään töissä.

Toinen ilon aihe oli se, kun poika soitti ja kertoi kokemuksistaan uudessa asuinkaupungissa.

Ja kolmanneksi, sain tänään uuden tietokoneen työhuoneeseeni. Asensin sen ihan itse piuhoihin kiinni. Sen jälkeen asensin siihen tulostusyhteyden ihan itse. Hämmästyttävää. Silti minusta tuntuu paskalta ja silti minusta tämä päivä on ollut hirvittävä sarja epäonnistumisia.

Tästä nyt kuitenkin mennään jotenkin vain yli. Otsanahkaa rypistämällä tästä ryömitään huomiseen milli kerrallaan.

Syyskuun kuudennet päivät ovat olleet minulle aina hankalia päiviä. Syyskuussa olen munannut ja epäonnistunut aina.

Syyskuussa kaikki epäonnistuu. Kuntaministerinkin olisi kannattanut odottaa lokakuuhun.

Huomennakin on listalla hankalia asioita, joita joudun työstämään vielä monta vuotta. Lokakuussa kaikki helpottaa. Lokakuussa kaikki sujuu jo niin kuin Strömsössä.

Mainokset