Elämä kaikkoaa

by Michael Tillman

Tänään on hiljaista. Oletteko huomanneet. Tampereelta on tosin taas löydetty ruumis metsästä, mutta mitään epätavallista ei ole sattunut. Varmasti joudumme odottelemaan ainakin ensi viikkoon, ennen kuin Tampereelta löydetään seuraava ruumis.

Kankaanpäässäkin tuli ruumis. Kärsivällinen ja pitkävihainen kaveri katsoi lopulta ajan koittaneen. Kankaanpäässä varmasti joudutaan nyt odottelemaan muutama kuukausi, ennen kuin seuraava ruumis saadaan aikaiseksi. Muistikuvieni mukaan kuitenkin kaupunki on sangen tasaisesti tuottanut surmattuja ihmisiä. Pari , kolme ruumista vuodessa.

Porissa puidaan edelleen vanhaa surmatyötä. Asiaan ei onneksi sentään liity uutta ruumista, vaikka jutun päähenkilön mukaan ” vällykäärme” pääsi häntä kerran puraisemaan. Uutisten mukaan nimittäin näyttää käyneen niin, että peiteoperaatiossa ollut ” Seppo” oli päässyt operaation tiimellyksessä peiton alle. Tietojen hankinta oli tuottanut vesiperän, sillä ilmeisesti ”seppo” ei ollut saanut napalankonsa, eli uhrin kohtalosta mitään mullistavaa tietoa.

Syyskuu tuo luultavasti lisää ruumiita. Epäilen seuraavaksi kupsahtavan Kreikan. Merkit ovat selvät. Valtiovarainministerimme ei ole ollut julkisuudessa kolmeen päivään. Pääministerikin ilmaantui parrasvaloihin vasta illan suussa. Keskiviikkona voimme vähän kuitenkin jo arvioida ruumiin suuruutta. Kahden päivän päästä nimittäin saksalaiset tuomari arvioivat sitä, onko Saksan lakia rikottu, kun on vapaasti tulkittu EU:n perussopimuksia ja hädässä olevia veljiä autettu. Keskiviikkona tiedämme paremmin. BBC ja muut tiesivät asiasta tänään sangen laveasti ja tarkasti. Suomessa media ei katsonut tänään aiheelliseksi ottaa asiaan mitään kantaan.

Kreikastahan tulee ruumis kyllä samalla varmuudella, kuin Kankaanpäässä Ravintola Siilissä istuneesta kaverista. Kyse onkin vain siitä, millaista kärsivällisyyttä tapahtuman alkuunpanijalla on. Jalasjärven mies odotteli vuosikaudet, kunnes päätti lähteä naapurimaakuntaan ja hetkensä koittaneen.

Eurooppakin on ollut tähän asti kärsivällinen. Keskiviikkona voi kuitenkin tulla eteen tilanne, jolloin kaikki kärsivällisyys julistetaan laittomuudeksi ja sitten se on menoa. Kreikkalaisten kunniavartiomiesten hassujen hameiden helmat vain pöllähtävät, kun isänmaa menee bankrottiin. Siinä rytäkässä voi sitten osua johonkin ulkopuoliseenkin. Kankaanpäässä ylimääräisen luodin jalkaansa sai nyrkkeilijänuorukainen. Toivottavasti Euroopassa emme ole se, johon kalikka kalahtaa. Ähähtäneethän me jo olemmekin etukäteen.

Allekirjoittanut on istunut Ravintola Siilissä ensimmäisellä iltalomallaan marraskuussa 1974. Pelkäsin minä silloinkin pistoolimiehiä. Katujyrä poikkesi säännöllisesti Siilissä. Siihen aikaan sotilaan juopumus oli moitittavaa ja monin tavoin sanktioitua. Tarjolla oli helposti ryyppymiehille ilmainen kyyti päävartion alakertaan.

Tervetuloa uusi lukija numero 82. Sivupalkista en oikein nyt näe, kuka olet, mutta lukumäärä on joka tapauksessa lisääntynyt yhdellä. Ollos huoleton, ei täällä joka päivä murhateoista kirjoiteta. Toivottavasti viihdyt !
Mainokset