Pikaisia lähtöjä yhdellä sun toisella

by Michael Tillman

Pielaveden keihäänheittäjä jäi kotiin koska valinnat menivät lepikkoon. Valitus tehtiin. Valitettiin siitä, että minä kumminkin olen parempi kuin se toinen, joka sinne lähti.

Muistan lapsuudesta monta samankaltaista tarinaa. Usein kansakoulun takapihalla kiisteltiin siitä, kumpi on parempi. Silloin asialla oli oikein hyvä kriteeri ja funktio. Evoluution vuoksi on hyvä, jos nuoret miehet oppivat kamppailemaan siitä, kenen geenit jatkavat sukukuntaa ja kenestä tulee peräkamarin poika uunin pankolle.

Valitus meni läpi. Keihäsmies meinasi kuitenkin jäädä rannalle, sillä hänen passinsa oli irtolehtipainos. Piti saada nopeasti lentoasemalla miehelle hätäpassi.

Mies harjoittelee vuosia. Harjoittelee joka päivä, aamusta iltaan, jotta pääsee huipulle. Hän jättää ehkä opiskelunkin vähemmälle. Kaiken päämäärä on olla maailman paras kepin viskaaja.

Ja sitten karju hautoo kotonaan vanhaa repaleista passiaan. Ja ihmettelee, että ei saakeli, sitä on aamulla lähdettävä Koreaan. Missä mun passi on ? Tästä puuttuu sivuja…! Pitää vissiin lähteä hakemaan sukkia ja kalsareista kaupasta. Onko kukaan nähnyt sitä mustaa matkalaukkua ?

Valmistautumista viimeisen päälle. Ja sanomalehti kehtaa kirjoittaa asiasta isoilla kirjaimilla.

Urheiluveijari Kanerva epäilee, että hänen edustukselleen urheiluelimissä tuli toppi lahjonnan vuoksi. Tai paremminkin urheilutoimittajat epäilevät, että Qatarin sheikki olisi näissä asioissa Kanervaa näppärämpi. Muistaakseni kuitenkin Kanervan kohdalla kotimaassa ainakin epäillään, että hänelläkin olisi tietotaitoa näissä asioissa. Tosin saamapuolella.

Hiki tässä tuppaa pintaan kun urheilutekstiä kirjoittaa. Tosin, hiki tulee pintaan myös lehtiä lukiessa ja urheilutoimittajien lapsenuskoista kiimaa seuratessa.

Työpaikoilla nähdään tulevina viikkoina mielenkiintoisia hahmoja ja esiintymisiä. Jotkut ovat katsoneet yöllä kisoja Koreasta. Lähetykset alkavat jo ennen kolmea. Aamulähetys päättyy noin klo kahdeksan, joten työmaalla voi hyvin pistäytyä pariksi tunniksi kertaamaan tuloksia kavereiden kanssa, ennen kuin 5 tunnin päivälähetys alkaa kymmeneltä.

Mainokset