Casas de Soto

by Michael Tillman

Ihminen on sekopäinen ja kummallinen olio, jonka mielihalut ja mieltymykset ovat hyvin kummallisia. Joku pitää salmiakista, joku toinen taas tonnikalasta. Minä pidän paikkakuntien nimistä. Jotkut niistä saavat niskakarvani pystyyn ja ihoni kananlihalle. Jotkut paikkakuntien nimet ovat silkkaa seksiä ja korvalle irstailun kuisketta.

Klagenfurt on paikkakunta, joka maistuu minun suuhuni jumalattoman makealta. En osaa selittä sitä, mutta kun sanon sanan ” klagenfurt”, minusta tuntuu samalta kuin silloin, kun heitän Kawasakin kaarteeseen 170 km/h. Tuntuu juuri siltä samalta, kun varpaankynnet paukahtavat kierremakaroneiksi, tiedätte kyllä koska.

Olen Klagenfurtissa ajanut pitkiä tunneleja ja pitkiä alppitie – taipaleita hyvässä seurassa. Mitään ihmeellistä freudilaista selitystä noista tunneleista ei ole syytä etsiä, vaikka Jorg Haider kuolikin Klagenfurtissa kun hän kaahaili kotiinsa homo-yökerhosta 1,8 promillen humalassa.

Toinen ihmeellinen nimi paikkakunta – miellekartassani on Sopron. Se kuulostaa minusta aina Sorbonnelta. Kun puhun Sopronista, tarkoitan tietenkin unkarilaista kaupunkia Itävallan rajalla. Minulla on ollut helkkarinmoinen kunnia opettaa viikko sen kaupungin yliopistossa. Kun puhun siitä keikasta, kuulijat luulevat minun käyneen Pariisissa, Sorbonnessa.

En yleensä vaivaudu korjaamaan virhettä.

Sitten minä pidän sanasta Bled. Kaupunki on varmasti maailman upein, mutta nimikin tuntuu suussani pehmeältä ja kauniilta.

Mouhijärvi kuulostaa korvissani brutaalilta ja kauhistuttavalta. Samoin niskakarvani nousevat pystyyn kun sanon sanan Ypäjä. Sääminki maistuu myös korvissani paskalta.

Kaukomaiden paikkakunnat ovat täynnä kaipuuta, seksiä ja täyttymättömiä lupauksia. Kotimaassa näyttäisi olevan vain karkeita ja kalisevia paikkakuntia. Halikko on kylmä rikkaiden pesä. Porissa saat turpaasi. Karkku….. mitäpä siitä voisi sanoa. Lievesture……Casas de Soto kuulostaa taas paljon paremmalta. Pieni kylä sijaitsee Espanjassa, Valencian länsipuolella . En ole käynyt, mutta minun tekisi mieleni käydä. Kun ajaa tietä N- 330, perille löytää. Ehkä vielä joskus menenkin. Nimi on ainakin houkutteleva

De Soto on muuten kaikkein hienoin automerkki, ainakin minun korvaani.