Mark Duggan

by Michael Tillman

”Lontoon skidit sanoo et niillon tylsää,

Lontoon skidit sanoo et ei oo tekemistä”

Niinpä pitää keksiä tekemistä. Ärsykkeenä voi olla vaikka se, että poliisi ampui takaisin kun jamaikalaissyntyinen Mark Duggan oli ensin ampunut poliisia päin.

Nämäpä eivät enää tyydykään kaljakellumaan Thamesissa, vaan laittavat infraa tuleen. Brittien yhteisöllisyys pääsee taas touhuamaan. Coronation Street jyrää.

Media on ollut sangen hiljainen siitä asiasta, että ketkä siellä nyt oikein polttopulloja viskelevät. Yhtä hiljaa kuin siitä asiasta, että Afrikan sarvessa kuolee ihmisiä nälkään kuin kärpäsiä. Sivistynyt maailma ei juurikaan ole kauhonut rahaa nälkäisille, vaan nälkäisten entisille siirtomaaisännille Italiaan. Kun on vähän rahaa, pitää priorisoida.

Kun on ylitarjontaa paskauutisista, pitää priorisoida.

Tottenhamissa eivät nyt riehu tavalliset jalkapallo klanipäät, eivätkä Al Qaidan jäsenet. Euroopan sydämessä ensivuoden olympiakaupungin valtimolla riehuvat nyt aivan jotkut muut. Mutta ääneen sen sanominen on arveluttavan riskialtista ja tuhoisaa, itselle ja jälkeläisille ja koko sukukunnalle.

Niinpä tyytykäämme vain toteamaan, että riehuminen johtuu köyhyydestä, työttömyydestä, brittiläisestä geeniperimästä, feodaalisesta monarkiasta ja vasemmanpuolisesta liikenteestä.

No, meillä on Euro ja euron ongelmat. Briteillä on omansa.

Etnisten puheiden asemesta voisi vaikka ehdottaa briteille, että jospa he vaihtaisivat lavuaarin hanansa sekoittajahanoiksi ja hankkisivat oviinsa kunnolliset lukot, heidän elämänsä helpottuisi huomattavasti