Linjauksia tänä ihanana kirkkaana päivänä

by Michael Tillman

Demariministerit eivät lepää lomallakaan. Nuo uutterat pikku vaalikenttiemme samurait saavat aikaan lämpöä ja hikoilemista kaikkialla, minne sattuvat menemään ja suunsa aukaisemaan. Viimeaikaiset ulostulot ovat jo sillä rajalla, että kohta ne saavat demokraattisen liikkeen vastustajienkin piirissä aikaan hymyä.

Ilkka Kantola ( sd) on sitä mieltä, että vaikka hän itse saikin vaihtaa vaimoa mukavampaan ja kiinnostavampaan, ylioppilaiden ei ole syytä helpolla päästä vaihtamaan opiskelualaansa, taikka täydentämään sitä toisella tutkinnolla. Yksi tutkinto riittää ja sillä sitten pärjätään noin 45 vuotta.

Valtionvarainministeri Urpilainen taas näyttää viimein tehtäväkentästään löytäneet aiheen, joka hänelle sopii ja johon ulkomaisilla taloustieteilijöille ei ole mitään poikkipuolista samottava. Hän haluaa pörssiyhtiöiden hallintoelimiin naiskiintiöt. Uskoisin niin, että tämä tulee kiihdyttämään pakoa Helsingin aneemisesta pörssistä.

Tosin, Urpilaisen pieneksi harmiksi on todettava, että ajatus on EU- parlamentin, ei hänen. Urpilaisen ulostulot muistuttavatkin suuresti näitä allekirjoittaneen Tillman- raportointeja, joissa ei juurikaan mitään omaa keksitä, vaan eilisiä höystöjä uudelleen lämmitetään

Odotan kiinnostuneena muitakin kiintiöitä ja ulostuloja. Tähän asti julkisuuteen on ilmestynyt sangen hupaisia asioita ja pääasiassa vain populistisella sävyllä väritettyinä

Liikenneministeri ( vas) on linjannut jo promillerajan laskun ja ruuhkamaksut julkisuuteen. Työministeri taas on ehtinyt miettiä harmaan talouden poistamisen valmiiksi.

Ja mitä on saanut aikaan kokoomus ? Ei mitään. Turkulainen Ville Itälä on kehottanut kepulaisia äänestämään heti suosiolla Niinistöä. Ja Kuntaministeri on uhkaillut Suomen kuntia samaan tapaan, kuin hän uhkaili opetusministerinä Suomen opiskelijoita. Mutta ei mitään konkreettista. Olen pettynyt ja häpeissäni.

Olisikin laskettava Kimmo Sasi irti nopeasti. Sillä tavoin oikeistovoimilla olisi edes pieni mahdollisuus säilyä tasavertaisessa asemassa kesän tiedotushelvetissä. Sasi voisi analysoida vaikkapa maahanmuuttajien oikeuskäytäntöjä ja niiden soveltamismahdollisuuksia Suomessa.

Mainokset