>Kyky tehdä päätöksiä

by Michael Tillman

>

Näyttää siltä, että 15 on nyky-yhteiskunnassa initiaatio- ikä, jolloin on viimeistään ansaittava jäsenyys aikuisyhteiskuntaan ryyppäämällä ja polkupyöränpumpun kokoisia sikareja polttamalla. Rippikoulut ja prome-leirit ovat hävinneet taistelun nuorten sydämistä ja sieluista.

Viinaa ja hillitöntä valvomista sen pitää olla.

Vain niillä kahdella voi lunastaa itselleen paikan uudessa postmodernissa.

Mielenkiintoista.

Samaan aikaan aikuisväestön piirissä yleistyy sen kaltainen toiminta, että sitoutuminen ja jengissä pysyminen varmistetaan hitsautumisella mielipiteisiin ja jymähtämisellä ehdottomiin totuuksiin.

Aikuiset voivat juuri ja juuri sopia siitä, millä kellonlyömällä seuraavan kerran Säätytalolla kokoonnutaan kieltäytymisiä vaihtamaan. Muun sopiminen on jo omien sanojen syömistä.

Olen muutaman kerran avioliitossa kokeillut sitä, voiko olla olemassa ehdottomia totuuksia ja päätöksiä. Olen vuosien saatossa huomannut, että ei voi olla.

Osa pihaperennoista on nyt 25 vuoden aikana kiertänyt talon jo kolme kertaa ja ovat lähdössä neljännelle kierrokselle. Jossain residenssin huoneessa on aina vääränlaiset tapetit. Ruokailuvälineiden paikkakin on muuttunut näinä vuosina 5 kertaa.

En ole silti ajatellut ” uusia vaaleja ”

Mainokset