>Hyvin menee, mutta menköön !!!

by Michael Tillman

>

Viime sunnuntai oli rukoussunnuntai. Kuten varttuneemmat entiset nuoret hyvin muistavat, silloin oli tapana viettää säädyllistä ja rauhallista elämää kaikin puolin. Samoin rukoussunnuntain ja helatorstain väli oli perinteisesti sellaista aikaa, jolloin pyrittiin käyttäytymään säädyllisesti.

Säätytalolla ei ole oikein osattu näitä viimepäiviä käyttää ylösrakennukseksi ja kansakunnan hyväksi. Tai, toisaalta, voihan sitä ihminen niinkin ajatella, että Eero ensimmäinen änkyrä teki suuria tekoja, kun pelasti maan lähtemällä pois. Tai, siis, pakottamalla puheenjohtaja Urpilaisen lähtemään, kun ensin on riehakkaasti oppositiotaipaleen jälkeisessä euforisessa tilassa hitsattu puolue kiinni järjettömiin lähtökohtiin.

Vanhastaanhan on totuttu siihen, että demarien mielestä velkaa ei juurikaan ole, ja se vähäkin voidaan helposti maksaa pois kun rikkailta otetaan kaikki pois.

Vaikka minä pidän sekä tummista naisista, että vaaleista, niin nyt kyllä on sympatiat tämän blondin puolella. Ennen vaaleja häntä stailattiin konsulttien avulla pehmeäksi ja ihmisläheiseksi. Kuukauden päivät uusi muoto on pitänyt hyvin kutinsa, mutta nyt Jutan kasvoille on käynyt samoin kuin Tillmannin Mini Vogue – kiharille 1970- luvun alussa.

Ne eivät tosin kestäneet mopolla ajoa edes kymmentä kilometriä.

Pahinta tässä tietenkin on se, että hävinneestä keskustasta muodostuu neljässä vuodessa vielä heikompi. Jos nimittäin hallitukseen menevät. Toisaalta, on mukava huomata, että vielä on jäljellä joitakin tilanteita, joissa nämä pekkariskääriäiset ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia isänmaalle. Suotavaa olisi, että vaalitappio olisi vähän kasvattanut nöyryyttä. Suotavaa olisi, että ennen neuvotteluja kaikki ne yljät ja neitsyet, jotka ovat oven takana turhaa hääjuhlaan pääsyä odottaneet, eivät nyt ovien avautuessa kovin riehaantuisi ja heti päätään täyteen vetäisi.

Persujen on pakko tyytyä osaansa. Kaikki menee kylläkin päin helvettiä, mutta siihen soppaan ei enää kaivata lisämausteita.

Menee päin helvettiä. Vaikean sukunimen omaava Ben meinasi saada eilen jo kaupungilla turpaansa. Se on ennen kuulumatonta. Suorastaan sikamaista. Ilmeisesti toinen osapuoli oli oikein kunnon suomalainen pihkaniska.

Nokia on nollissa.

Maahan ei saada hallitusta

Eurooppalaisen rahajärjestelmän kohtalon kulminaatiopiste on ilmeisesti jo ohitettu. Mitään ei voida enää tehdä.

Puuttuu vain se, että arvojohtaja, presidenttimme antaisi uusia evästyksiä uuteen hallitusprosessiin. Ehkä näemme vielä senkin. Tulevaisuudessa joka tapauksessa minä ryhdyn seuraamaan asioita erilaisilta foorumeilta, joissa keskustellaan maan tilasta. Siellä on osattu ennustaa kaikki tapahtunut paljon paremmin kuin lasitalossa taikka Pasilassa.

Menen paistamaan pekonia ja kanamunia. Ruumiin ravinto on aina etusijalla, kun ihminen omaa hyvinvointiaan miettii. Parhaassa tapauksessa siitä tulee niin hyvälle mielelle ja niin hyvä olo, että oikeastaan ei enää edes huonot asiat kiinnosta.

Mainokset