>Ehtoollista

by Michael Tillman

>

Paskalehtien mukaan keskisuomalainen kansanedustaja Teuvo on aikoinaan kunnostautunut mm. pöllimällä kirkosta ehtoolliskalkin ja hopeapikarit, ynnä väkevät kirkkomadeirat ja kolehtirahat.

Tuomiona on kuulemma tullut ehtoollista.

Siinä sitä onkin nyt Teuvolla kova urakka, kun korvaa kansanedustustyöllä yhteiskunnalle ja kirkolle ja Jumalalle kaiken mielipahan ja harmin, mitä on aikaan saanut.

Teuvo on kuulemma helluntai-uskossa.

Tämä on sikäli loogista, että jos Lutherin kirkosta pöllii kolehtirahat ja viinit, ynnä astiat, varminta onkin pyytää armoa ja pelastusta naapuriuskontokunnasta.

Kirkon ehtoollisvälineiden varastaminen on kyllä temppu, josta voi odottaa vaikkapa kuuman kiven putoamista päänuppiin. Edes pakana ei mene kirkosta varastamaan.

Ennen sitä potkaisee vaikka rollaattorin nurin ja hommaa itselleen juoksueläkkeen. Mummojen ja vaarien ryöstely on sekin kieltämättä kuolemansynniksi luettava asia, mutta sellaisesta voisi ajatella, että lestadius taikka helluntai- usko pesisi puhtaaksi ja antaisi uuden alun.

Vähän kyllä pitäisi olla mukana omaa yritystäkin. Enkä tarkoita nyt ollenkaan sahayritystä ja paidatta kapakassa tanssimista.

Tähän loppuun sopisi oikeastaan vanha raumalainen sananlasku :

Kaikki saatanoi sitä sendä maailmas´on !!!