>Timonpäivän jälkeistä ahdistusta

by Michael Tillman

>

Eduskuntapuolueet saavat tänään käsiteltäväkseen Portugalin tukipakettia kannattavan virkamiesesityksen. On edessä siis jännittävä päivä. Puolueiden kannoista riippuu nimittäin se, pääseekö Suomen edustaja Eurovision laulukilpailuissa jatkoon. Nyt kun puolueet vain osaisivat olla viisaita ja ajatella koko kansan ja paskalehdistön etua.

Näitä mietin ja kauhistelen ihmismielen saatanallisuutta ja dualistista rakennetta. Tässä nyt on oikeastaan Mylly-Matti – pelin tapainen tilanne, jossa mikä tahansa siirto sataa laariin. Ihmiskunnan kauheuksien laariin.

Jos tukipaketti hyväksytään, monet hyväksyjät ovat saatanallisia pettureita ja paskanpuhujia, jotka ovat kusettaneet äänestäjiään 5-0. Jos taas tukipaketti hylätään, hylkääjät ovat saatanallisia pettureita ja ihmiskunnan vihamiehiä, jotka aiheuttavat Eurooppaan suurimman katastrofin sitten toisen maailmansodan.

Lähden kohta oikeisiin töihin. Lisäarvoa yhteiskunnalle tuottavaan työhön, jossa yritän tänäänkin toimia niin, että suuria virheitä ei pääsisi tapahtumaan ja samalla säilyttäisin kasvoni ja uskaltaisin katsoa peiliin taas illalla.

Päättäjät tekevät kuitenkin kaikkensa, jotta tavallisten ihmisten toimet mitätöitäisiin. Onneksi en ole kuitenkaan hätäkeskuksessa töissä. Saattaa nimittäin käydä niin, että kunhan kaikki ovat kämppänsä myyneet ja uuteen kaupunkiin hätää lievittämään menneet, poliittiset päättäjät komentavat koko revohkan takaisin vanhaan luolaan ja vanhaan kotikaupunkiin.

Tähänkin pätee vanha raumalainen nuorisosananlasku 1970- luvulta.

Saat kusta minun taskuuni, jos nauramatta kuset.