>Tänään sössin kunnolla, eikä Kreikallakaan mene hyvin

by Michael Tillman

>

Tänään olen vähän epävireessä. Onnistuin selvittämään kiitoksella hyvin loisteliaasti aamun palaverin klo 8. Pohdimme työtoverini kanssa puolitoista tuntia operatiivisia taktiikoita seuraaville 7 viikolle. Olin tehnyt asian eteen kaksi työpäivää ennakkovalmisteluja, joten 90 minuutin palaveri oli täyttä timanttia.

Iltapäivällä oli ohjelmassa sitten videoyhteyden varassa konferenssi, johon osallistujia oli tulossa kolmesta maasta ja muutamasta tasavallasta. Olin saanut kutsun saapua kuvaruudun ääreen klo 13 Suomen aikaa.

Konferenssi pidettiin kuitenkin 11-14 Moskovan aikaa. Pääsin minä kuulemaan viimeiset kommunikeat, mutta kuvaa ei enää saatu ruudulle.

Kävi tällä kertaa vähän toisin kuin 1944 Kannaksella. Suomalaiset odottivat jo rauhaa, mutta naapuri käytti vielä tunnin ylimääräistä aikaa koulutuspoliittiseen toimintaan.

Mietin sitä mustan ruudun ääressä. Kannaksella olisi kaiken järjen mukaan pitänyt tapahtua niin, että naapuri olisi lopettanut tuntia aikaisemmin kuin me.

Onneksi minä pääsin tällä kertaa paikkaamaan . Nyt naapuri ehti pitää protokollat ja kommunikeat täydellisesti, ennen kuin meikäläinen pääsi mukaan. Jäi minulta Natalia näkemättä tällä kertaa.

Toivottavasti emme saa asiasta noottia.

Kreikalle voisi sitä vastoin oikeastaan lähettää nootin. Heidän velkojensa korkokäyrä on aikaa sitten jo ohittanut elokuvista tutun kriittisen 45 asteen kulman. Epämääräistä ja pelokasta kesän odotusta kaikille. Tuo kymmenen vuoden Bond -käyrä on kohtuullisen kaameaa katsottavaa.

Jos me takaamme nuo velat, joku, joka on ne antanut, saa melko suolaisen koron rahoilleen. Tietysti, pian olemme tuon käyrän perusteella tilanteessa, jossa kukaan ei enää anna Kreikalle mitään, vaikka takaajana olisi ihan kuka tahansa.