>Kolmantena päivänä

by Michael Tillman

>

Nyt on kellokeskiviikko. Se oli ennen päivä, jolloin laitettiin karjalle kello kaulaan. Sillä tavoin luontokappaleet totutettiin uuteen kummalliseen maailmaan. Samalla varmistettiin se, että omistaja tiesi tästä päivästä lähtien suunnilleen sen, missä päin hänen karjansa käyskentelee. ja mitä tekee.

Lumet ovat sulamassa. On hyvä päästää karja vähän jaloittelemaan ja ulos paineita purkamaan. Ensin ne poukkoilevat hännät suorassa pitkin ketoa, mutta muutaman ajan kuluttua ne jo rauhoittuvat.

Enää ei ole karjoja, eikä juurikaan karjankasvattajia. On ehkä sidottava viimeistään tänään kellot muutamien vaalivoittajien kaulaan. Huomaatte, että en saa pidettyä asiasta sormiani erossa. No, mikä minä olen itseäni kieltäymyksellä rääkkäämään, kun itse Kemppinenkin kirjoittaa jo toista , tai kolmatta päivää asiasta.

Yksi on aamun aikana ehtinyt jo haikailla puolustusministeriksi, päästääkseen lakkauttamaan varuskunnan, jonne ulkomailla elävät suomalaismiehet tulevat suorittamaan asepalvelustaan kotimaassaan. Samaan hengenvetoon on vaadittu Karjalaa takaisin. Ensin päälauseessa vihataan ruotsinkielistä vähemmistöä ja heti sivulauseessa havitellaan uutta venäjänkielistä vähemmistöä.

Tämä ei nyt oikein hyvältä näytä. Jos meno tästä ryhtyy kiihtymään tätä vauhtia, minä olen vakavissani kallistumassa sille kannalle, että parempi olisi ollut kuitenkin se vaihtoehto, että porukka olisi lähtenyt kaduille tiiliskiviä paiskomaan.

Muistan elämässäni kaksi muutakin häkellyttävää päivää. Omien lasten syntyminen on kautta aikojen saanut urokset sekaisin.

Päällimmäinen ajatus on se, että miten tämän kanssa pärjää ? Mistä tähän vaihdetaan öljyt ? Miksi tässä ei ole kahvoja ? Koska tähän tulee sen verran tajua ja hujumenttia, että tälle voi ryhtyä puhumaan. Vain rakastaminen ja sietäminen on automaattista.

No, meidän on pakko rakastaa ja sietää näitä herramme vaaleissa valittuja muurahaisia. Aika monella taitaa olla kuitenkin sama ongelma kuin ministeri Vapaavuorella; rikosrekisterimerkintöjä on pitkä lista itsellä ja lähipiirissä. Semmoista kansalaista on pidetty siviilimaailmassa epäilyttävänä ja vähän huonomaineisena. Ministeriksi näistä on päässyt kuitenkin useampikin. Vapaavuori oli vain jäävuoren huippu.

Olisi suotavaa nyt kuitenkin. että ainakaan oikeusministeriksi ei valittaisi sellaista ihmistä, joka on tutustunut järjestelmään asiakkaana.

Vieläköhän on muuten voimassa vaatimus syntyperäisyydestä ? Tuskin. Nyt taitaa riittää, että on hyvämaineinen Suomen kansalainen.

Suurimman puolueen BZ on sanonut karttavansa ministerihommia siitä syystä, että hänellä on migreeni. BZ on varmasti arvellut ihan aiheellisesti, että tuossa hommassa migreeni saattaisi iskeä usein.

Migreeni voi tulla tästäkin. Kyse on kansanedustajan, luultavasti myös tulevan ministerin ajatuksista.