>Hiljainen viikko II

by Michael Tillman

>

Euron arvo on lähtenyt laskuun Aasian pörsseissä. Markkinat pelkäävät perussuomalaisten vaalimenestyksen vaarantavan Portugalin talouden elvyttämiseksi suunnitellun pelastuspaketin.

Suomi on ehkä potkupallossa kohtuullisen huono maa, mutta se, että kohta meillä on näköisemme hallitus ja näköisemme eduskunta, saa muut maat vapisemaan. Se saa Euron vapisemaan. Saa nähdä, saako se myös leipäjonot vapisemaan ilosta.

Euron maltillisen laskun lisäksi saamme ehkä muitakin yllätyksiä vielä tulevaisuudessa. Jäämme kiinnostuneina odottamaan. Toivon mukaan Perussuomalaisten kannattajat eivät ryhdy oitis toteuttamaan omakätisesti niitä oppeja, ja asioita, joita Soini heille lupasi.

Ihastuttavaa on se, että Eduskunnasta putosivat Väyrynen, Lindén ja Tiura. Tuskallista oli taas se, että Kanerva ja Kaikkonen eivät pudonneet.

Jonkin sortin demokratian riemuvoittona voidaan myös pitää sitä, että Uuspaavalniemi , Kimmo Kiljunen, Juha Mieto ja Merikukka Forsius eivät onnistuneet uusimaan valtakirjaansa.

Joudun ja pääsen tänään luennoimaan nuorisolle yhteiskunnan rakenteista ja niiden toimivuudesta. Näen edessäni luultavasti onnellisia ihmisiä. Monet ovat äänestäneet elämänsä ensimmäisen kerran. Jälki on heti ollut rajua. Saattaa olla, että joihinkin on pesiytynyt jopa yhteiskunnallisen vaikuttamisen basilli. Siitä nyt ainakin voimme olla onnellisia.

Sinipunaniska-hallitus on eittämättä näiden kisojen verbaalisesti kiehtovin ilmaisu. Sanonta yhdessä vaalituloksen kanssa osoittaa, että kielemme on rikkaus vetää täysin vertoja äänestäjien mielikuvitukselle.

Mainokset