>Moi Moi ja Humala !

by Michael Tillman

>

Jatkamme eilisestä aiheesta. Jatkamme ruokottomasta viina-aiheesta, sillä eilinen absintti ( yksi 3 cl annos) saa minut edelleen hihittelemään.

Ollanta Humala niminen upseeri on erinomaisen vahvoilla Perun presidentinvaaleissa. Kuulostaa reilulta ja mukavalta mieheltä. Jos hän sattuisi vaalit voittamaan, olisi mukavaa ja suositeltavaa, että nykyinen presidenttimme kerrankin ottaisi kantaa ja osoittaisi olevansa todellinen mielipidejohtaja ja kutsuisi Humalan meille kylään. Vaikka vapuksi jo, taikka viimeistään juhannukseksi.

Näytettäisi nuorelle miehelle, että kyllä mekin osataan humalassa olla, mutta ei sitä sentään tarvitse omaksi nimekseen ottaa. Olisi mukava kuljetella presidentti Humalaa juhannusjuhlista toisiin. Niin muistaakseni tehtiin takavuosina kuuluisalle lännensarjan näyttelijälle.

Arab Moi on mukavan kuuloinen presidentti hänkin. Opettaja varsinaiselta ammatiltaan. Hän ei ole enää virassa, mutta edelleen kylläkin hengissä. Kyseinen yhdistelmä on melko harvinainen entisten afrikkalaisten päämiesten kohdalla. Yleisempää on kuitenkin se, että Moi kerkesi ilmeisesti rohmuamaan noin miljardi puntaa Kenian yhteisestä kassasta. Hänen perheellään on mm. kolme hotellia Lontoossa. Kannattaa poiketa, jos sinne päin tulee asiaa. Respan tytölle voi sanoa sisään kapsäkin kanssa könytessä, että : Moi !

Ja jos tuttuja nimiä haluaa kohdata, niin ei kun Namibiaan. Joka toinen vastaantuleva mies on Martti. Naisten kanssakin saa varautua yllätyksiin, sillä kovasti sielläpäin on Ainoa, Helenaa, Marttaa ja Liisaa liikenteessä.

Hyvä nimi auttaa ihmistä pitkälle. Varsinkin sellaiset yksiosaiset etunimet, joissa sukunimenä on vain järjestysluku. Mahtaa se olla mukavaa, allekirjoittaminen nimittäin. Olen pohtinut sitä, että onko niillä joku sukunimi olemassa, jonka ne laittavat luottokorttikuittaukseen Ikeassa. Vai ostavatko ne aina käteisellä.

Mutta Perun presidentti pitää tänne kutsua. Minäkin osaisin häntä tervehtiä ja höpöttää lukusanat kymmeneen asti ja kaljan tilata. Puolet Suomen kansaa osaisi. Mikäpä olisi semmoisen miehen ostaa Keiteleen rannalta kesämökki ja tulla tänne joka vuosi lomalle omiensa pariin. Tässä maassa on Humalalla monta ystävää.