>Knut on poissa !

by Michael Tillman

>

Liittoutuman joukoista pois jäänyt Saksa on kokenut ensimmäisen suuren takaiskun asian johdosta. Eläintarhassa on kuollut rakastettu ja hellyttävä jääkarhu, Knut nimeltään.

Useat valtiojohtajat ovat jo aamun tunteina ehtineet esittämään surunvalittelunsa Berliinin eläintarhalle, Berliinin kaupungille ja päämies Merkelille.

Blogin pitäjäkin esittää tässä. Samalla esitän suuret pahoittelut sen vuoksi, että kuolema nouti suloisen palleron juuri nyt, kun maailman huomio on kiinnittynyt Japaniin ja Libyaan ja ties minne. Untuvainen vainaja joutuu kamppailemaan hänelle kuuluvasta julkisuudesta. On jopa aihetta epäillä, että hänen poismenonsa jää joissain yhteyksissä huomiotta.

Media on kuitenkin tehnyt kaikkensa tämän suloisen eläimen kunnia ja maineen ylläpitämisessä.

Nyt meillä ei ole enää Häntä. Olemme kuitenkin onnellisia siitä, että niin monet ehtivät elämänsä aikana nähdä Knut- jääkarhun ja ostaa muistoksi ekologisesti valmistetun pikku-Knut pehmolelun.

Blogin kirjoittaja toivoo, että Knutilla on nyt jossain siellä yhtä hyvät oltavat, kuin oli Hagenbecks Tierparkin eläimillä Hampurissa vuonna 1971. Mikäli on uskominen Jakobson – Öhman parivaljakon lanseeraamaan teinien kidutukseen valmistettua saksankielen oppikirjaa. Deutsch fur die Oberstufe oli muistaakseni nimensä. Ja miksei olisi uskominen.

Niin, Knut, siellä oli kaikki auvoista. Weisse Möven fliegen uber die nassen strassen. Siinäpä sitten kaikki, mitä minä onneton sinulle osaan äidinkielelläsi sanoa. Mutta luotan siihen, että kuolleet jääkarhut osaavat kaikkia kieliä ja ymmärtävät kaikkia sanoja.

Meidän ajatuksemme ovat kanssasi. Kun sinulle tehdään patsas Berliiniin, minä lähden sitä katsomaan. Minä haluan itkeä muistollesi tyyliin ” unter den linden”, ympäri päissäni ja itkuviirut partaisella naamallani. Haluan hukuttaa murheeni ja muistosi olutkapakan sammioon.

Knut, minä oikeastaan haluaisin syödä jääkarhunlihaa. Snapsin ja pippurikastikkeen kanssa. Sitten voisin sen jälkeen mennä berliiniläisen syntikapakan iltanäytökseen katsomaan burleskia 30- luvun kabareemenoa.

Muuten, jos satut siellä eläinten taivaassa, niin epäilemättä sinä olet päässyt eläinten taivaaseen, – niin jos satut näkemään siellä sitä suomalaista Liekki- sonnia, sano terveisiä. Siinä vasta oli sonni !

Teillä on siellä paljon yhteisiä juttuja juteltavina.
Kuvassa espanjalainen aasi odottaa pääsyä Knutin leikkikaveriksi.