>Hyppy tuntemattomaan

by Michael Tillman

>

Hyppään kohta junaan ja lähden taas Joen kaupunkiin. Mikäli juna tulee. Tenttiin on vielä toista vuorokautta aika, joten tästä ehtisi perille vaikka mopedilla, jos vain vaatetus on kunnossa. Juna olisi kuitenkin siinä mielessä mukavampi vaihtoehto, että olisi mukava lukea matkalla tenttimateriaalia.

Odottelen jännittyneenä matkan alkamista. Sen verran varovainen mies olen, että olen lopettanut jo aamulla nesteiden nauttimisen. Tämä varotoimenpide on hyvä muidenkin matkustajien muistaa.

Katsokaas, kun ensimmäinen juna on 20 minuuttia myöhässä, seuraava juna onkin sitten 40 minuuttia. Kolmas juna on lopulta niin paljon myöhässä, että VR antaa matkustajien käyttöön vanhan linja-auton, jonne ahdetaan kaikkia matkustajat, heidän susikoiransa ja sello-soittimensa. Vessa ei vempeleessä ole, konduktori on joku köyhän miehen esapakarinen ja rattoisaa on. Matka Pieksämäeltä Joensuuhun tehdään niin, että jokaisella korpiasemalla poiketaan katsomaan, paleleeko siellä joku odottaja.

Kun sitten olet matkannut reitin Varkaus-Heinävesi-Vihtari-Viinijärvi, sinulle kyllä viini maistuisi, mutta otsassasi oleva kupla puhkeaa viimeistään siinä vaiheessa, kun ajokki on Ylämyllyllä.

Tämä on taitolaji. Tämä opiskelu.