>Taisteluosasto-toverit

by Michael Tillman

>

Puolustusministeri Häkämies on harmissaan, koska EU ei ole löytänyt taisteluosastolleen mitään järkevää tekemistä. Häkämies toteaakin haastattelussa, että kerran vielä päivystetään, mutta kun tämä Suomen huki on ohi, sitten pitää jotain päätöksiä tehdä.
Ehkä meidän pitäisi lopettaa Vantaalla olevan lentoaseman palokuntakin, kun vuositolkulla ei yksikään kone ole syttynyt tuleen. Ehkä minunkin pitäisi erota ammattiyhdistyksestä, kun kertaakaan elämässäni en ole joutunut työttömäksi, ja kuitenkin pienen henkilöauton hinnan olen jäsenmaksuja sinne elämäni aikana maksanut.
Häkämiehelle tiedoksi, että tässä on nyt suurin piirtein samasta asiasta kyse, kuin siinä, että Paavilla on pallit ja nunnalla nännit. Varmuuden vuoksi on hyvä olla olemassa, kun ei koskaan tiedä, kuka, taikka mikä tulee kylään.
Minusta on peijoonin lohdullista, jos EU:n taisteluosastolla ei ole mitään tekemistä. Etenkin Suomen päivystysvuorolla. Eurooppalaiset uhkakuvat ovat kuitenkin sellaiset, että vastaava taisteluosasto olisi ehkä syytä perustaa EKP:n käyttöön. Muutaman tunnin kuluttua nähdään taas se, miten avautuvat markkinat reagoivat katolisten ongelmavaltioiden valtionlainojen korkojen nousuun. Ne nimittäin ovat jälleen menossa jyrkästi ylämäkeen. Samaan aikaan Komissaari Rehn juhlii Virossa sitä, että kaikki mahdolliset ehdittiin kerätä mukaan vielä viime hetkellä.
Oli hauska katsella Rehnin haastatteluja. Puolilta öin hänen kommenttinsa olivat vapautuneita ja reippaita ja jopa itsevarmoja. Kun häntä sitten haastateltiin uuden vuoden päivänä, mies ja lausunnot olivat molemmat vähän totisempia ja hiljaisempia.
Kreikka kuulemma suunnittelee helkkarin pitävän ja tiiviin muurin rakentamista Turkin rajalle. Siitä taas voimme päätellä sen, että Turkki ei ihan lähitulevaisuudessa Euroon, eikä juuri muuhunkaan liity.
Se muuri olisi pitänyt rakentaa Turkin ja Irakin välille, jos edes joskus joku vakavissaan haluaa Turkin mukaan yhteisöön. Siellä taas on maarajaa paljon enemmän ja muurin toisella puolella vielä kummallisempi maailma.
Presidentti piti toissapäivänä puheensa, jossa hän ei puuttunut mitenkään tähän EU: taisteluosastoon, eikä muuten puuttunut oikein muutenkaan mihinkään. Sitä vastoin hän on kuulemma lähettänyt tiukan ja räväkän viestin amerikkalaiselle koomikolle.
Mahtaisi Presidenttiämme kummeksuttaa pikkuisen, jos Presidentti Obama lähettäisi uudenvuoden viestin Simo Frangénille ja sanoisi, että sinulla Simo on hyvin amerikkalainen hymy ja ollaan me vähän saman näköisiäkin.
Kuvassa varusmiesosasto valmistautuu vannomaan uskollisuutta