>Arvon mekin ansaitsemme

by Michael Tillman

>Yritän lukea kriminologian tenttiin vielä . Pääni on vähän tyhjä ja oloni epävarma. En ole yhtään niin rohkealla päällä kuin kolleegaopiskelija Meksikossa.

Hän on nimittäin ryhtynyt 20 vuoden iässä pahamaineisen huumekaupungin poliisipäälliköksi. Hän on saanut melkoisen työpaikan ja hyvällisen ylennyksen.

Yleisradion sivuilta luin äsken, että presidentti on evännyt puhemies Niinistöltä majurin napit. Tosi huono homma, jos asiassa on perää. Tietenkin, jos kertausharjoituspäivät eivät olen täynnä, ei siiten voi saada. Mutta muuten kyllä.

Minä se aikoinaan valtion poikaleirillä ylensin yhden vänrikin everstiluutnantiksi, tuosta noin, ihan ilman tuskaa ja hammasten kiristystä.

Piti lähettää Siinaille lääkäri tutkimaan rauhanturvaajia. Arvo katsottiin palkkaluokista ja laatikosta kaivettiin sopivat laput kaulaan. Niin minä ylensin 27 vuotiaan lääkärivänskän lääkintäeverstiluutnantiksi ja vedin heti kättä lippaan ja onnittelin vänrikkiä ylennyksen johdosta. Hän kiitti tykkimiestä ja lähti varuskunnan teille kokeilemaan, nouseeko majurien ja kapteenien lapa, vai pitääkö asiaa harjoitella.

Tuli tässä vain nyt mieleen. Ovatkohan uuden kohukirjan takana sekä MTV että Suomen Kuvalehti ? Kaljapullon juoja lensi ulos Yleisradiosta. Tuntuisi selvältä, että näillä ” kirjailijoilla” on työnantajiensa hyväksyminen ja tuki takana.