>Väsyttää ja ahdistaa

by Michael Tillman

>

En saanut unta yöllä. Lepakot saapuivat taas klo 2.30 ja loppuyö menikin sitten niiden kanssa seurustellessa. Melkoista potpuria se oli taas, pitkän tauon jälkeen. Ensimmäinen uneton yö on yleensä mielenkiintoinen, toinen jo vähän pelottava ja viimeistään kolmannen jälkeen pitää hankkiutua taas kemiallisen unihiekan pariin. Mr. Sandman on suksinut jonnekin hevon kuuseen ja purkista pitää sen jälkeen apua hakea. Tai pullosta.

Aamulla unisena seikkailin sitten uutissivustoilla ja Googlen syövereissä. Huomasin yllättäen potpuri-sanan johdannaisen päässeen julkisuuteen muodossa, jota en ole ennen tavannut. Potpourri on nimittäin englanninkielellä se rasian mallinen vekotin, joka asetetaan vessaan, jotta miesten pierut eivät haisisi seuraavien vierailijoiden neniin. Naisethan eivät tunnetusti piereskele ollenkaan.

Englannin maalla eräs miespuolinen hammaslääkäri oli laittanut vastaanottonsa vessan hajurasiaan vakoilukameran, jolla hän oli vakoillut naispuolisten potilaidensa hammaslääkärivalmistautumista. Hänelle ei siis riittänyt se, että hän pääsee kurkistamaan potilaidensa salaisuuksia yläpäästä.

No, kaikkia saatanoita sitä tässä maailmassa on. Mitähän paikkaa perverssi gynekologi vakoilisi ?

Muutenkin perjantai on vähän ahdistava päivä tällä kertaa. Minun pitää nimittäin hankkiutua vaateostoksille, koska minun on annettu ymmärtää, että 10 vuotta hyvin palvellut välikausitakki on tullut nyt kiertokulkunsa päätepisteeseen ja se on jo jonkin aikaan totellut kutsumanimeä ”loimi”

Minä ahdistun ajatuksesta, että joutuisin hankkimaan ruskean nahkatakin. Meillä päin lahtari käytti sellaista, kun hän tuli taloon ampumaan sikaa marraskuussa.

Minua ahdistaa myös ajatus vaalean ruskeasta popliinitakista. Minua ahdistaa likimain jokainen ajatus takista.

Minä haluaisin taas kerran itselleni skotlantilaisen öljykangastakin. Mutta tähän hätään semmoista ei mistään löydy. Ehkä lähden Skotlantiin keväällä hakemaan sitä. Tiedän Invernesissä parikin oivallista liikettä. Sitä paitsi, Skotlannista saisi unettomuuteenkin lääkettä.