>Taloudellinen nousukausi on sitten alkanut viimein

by Michael Tillman

>

Olen elellyt naapurini kanssa rauhanomaista rinnakkaiseloa jo parikymmentä vuotta. Nyt olen ilmeisesti jotenkin loukannut häntä, sillä eilen minulle soitti verkostomarkkinointi – lady, joka halusi esitellä minulle loistavia sivuansiomahdollisuuksia. Numeroni hän oli saanut naapuriltani.

Koko uneton yö kului siihen, että mietin, mitä minä olen tehnyt ?. Olenko jotenkin loukannut naapuria, tai onko porakone palauttamatta ?

Nyt aamun valjettua pahin ahdistus on vähitellen väistymässä.

Sanoin verkostoagitaattorskalle eilen puhelimessa, että minä hoidan päätoimista lehtorin virkaa korkeakoulussa, luen harrastuksena fil. maist. tutkintoa yliopistossa ja kirjoitan pöytälaatikkoon sitä suurta kirjallista esikoista. Sanoin, että ainoa syy, jonka vuoksi voisin verkostomarkkinointiin lähteä, olisi se, että tuleva kirjani olisi tragedia ja tarvitsisin hyviä juonikäänteitä ihmiselon myrskyihin.

Hänellä oli kuitenkin gramofonin neula jäänyt myyntipuheen uraan jauhamaan, eikä hän tainnut huomata pikku piikkiä.

Eniten minua kuitenkin tässä toiminnassa olisi häirinnyt se ajatus, että naapuri olisi minua ylempänä siinä pyramidissa ja saisi hyötyä siitä, että minä nöyryyttäisin itseäni syksyisillä ovilla ja pimeillä puutarhakäytävillä, pakoilisin koiria ja etsiskelisin ovikelloja. Joka kerta kun naapurissa puhtaat valkea lakanat liehuisivat pihalla, minä tietäisin, kenen kustantamilla pesuaineilla ne olisi pesty.

Luultavasti menettäisin joitakin ystäviä ja hyvänpäivän tutut vähenisivät.

Verkostomarkkinointi edustaa nousukauden alun orastavaa kiimaa. Tästä seuraava vaihe parin vuoden kuluttua on se, että kadulla kuulet tuulipukukansan puhuvan kovaan ääneen pörssiosakkeista.

Mene silloin nopeasti pankkiin ja myy kaikki, mitä sinulla on. Mutta siihen on nyt vielä aikaa. Pitää vain taas kerran ensin kärsiä nämä edeltävät hulluudet.

Tervetuloa lukijaksi Pau