>Veijareita ja pyhimyksiä

by Michael Tillman

>

Tässä taannoin kykypuolueen kansanedustaja Salo yritti lahjoa koko kinkeripiirin poliisit ylinopeutensa jälkeen. Kansanedustaja pääsi tempullaan käräjäoikeuteen.

Männa viikolla taas raportoitiin erään lääkärin antaneen äidilleen omenan. Sillä tempulla hän on päässyt hovioikeuteen asti.

Toinen virkaveli taas oli levittänyt naisen rinnalle geeliä ja lutkuttanut naisen nänniä rusinasta kirsikaksi. Hän pääsi korkeimpaan oikeuteen.

Kolmannella veijarilla, Karjaalla päin, ei ollut edes papereita, mutta hirvittävä hinku kuitenkin päästä leikkimään lääkärileikkejä.

Minä taas en tahdo päästä edes rotary-klubiin. Autoilustakin on ollut tuloksena 38 vuoden aikana yksi ylinopeussakko ja kaksi pysäköintivirhemaksua.

Olen aamun miettinyt sitä, että olenko minä joku takarivintaavi, luuseri, epäonnistuja, kiltti mammanpoika, vai muuten vaan huonon tuurin vaivaama. Minulle kun ei satu oikein mitään.

Toisaalta, minusta tuntuu, että yhteiskuntamme on amerikkalaistumassa kovaa vauhtia ja oikeusjututkin ovat muuttumassa senmukaisiksi. Ja kolmanneksi sitä ryhtyy aina tuollaisia uutisia lukiessa miettimään, että millaista elämää muut ihmiset viettävät.

Ihminenhän sangen yleisesti ajattelee niin, että oma elämä on tylsää, täynnä taloudellisia huolia ja jos ei muuta ole, niin ainakin sairautta ja vaivaa. Kun ihminen katsoo ympärilleen, hänestä tuntuu, että meneillään on kaikkialla sarja orgioita ja bakkanaaleja. Muiden ihmisten elämä on värikästä, reipasta, rikasta ja täynnä hienoja kokemuksia.

Monet ympärillämme olevat ihmiset pyrkivät tietenkin parhaansa mukaan peittelemään sen tosiasian, että heidän elämänsä on ihan samanlaista kuin meidän toisten. Ja sitten tietenkin ovat nämä perskärpäset, jotka parhaan kykynsä mukaan yrittävät lehdissä ja mediassa kertoa omasta elämästään.

Kolmas ryhmä ovat oikeastaan sitten nämä vahingossa ilmitulleen tapaukset, jotka kertovat meille, että ihmisen elämä, yksilön käyttäytyminen ja vallitsevat olosuhteet voivat pahimmillaan aikaansaada melkoista sekahedelmäsoppaa. Yhteiskuntaluokasta riippumatta.

Yksi tavallinen reppana yritti aamutuimaan tässä viikolla, Riihimäellä, kirjakaupassa, aseellista ryöstöä jalkajousta apuna käyttäen. Kirjakaupan täti oli lukenut huolellisesti ilmeisesti kuormasta joitakin toimintajännäreitä ja muita remeksiä, koska kylmähermoisesti nappasi vorolta naamion pois ja torui suureen ääneen nuorta miestä yhteiskunnan ulkopuolelle hyppäämisestä.

Videoleikkeessä on katkelmia näistä veijareista ja heidän elämästään. Muistakaa toki tänäkin lauantaina, että myös lääkäreiden, poliisien, opettajien , kansanedustajien ja humanististen maisterien joukossa on näitä samoja veijareita runsain mitoin. He ovat vain soluttautuneen ja naamioituneet vaikeasti havaittaviksi.

Varoitus:
Leike sisältää rubensmaisen rehevää puhetta ja joitakin alatyylisiä ilmaisuja Rovaniemen seudulta.