>Riemua Saarijärvellä

by Michael Tillman

>

Nokian kumisaapastehtaan jälkeläinen on palkannut suomalaiset juuret omaavan kanadalais-suomalais- amerikkalaisen Pamelan mainosikonikseen. Hänen isoisänsä isä oli alkujaan Hermanni Hyytiäinen. Tillmannin tiedossa ei ole, oliko Hermanni näitä Kolkanlahden Hyytiäisiä, vai joltain muulta kylältä lähtöisin. Hän joka tapauksessa vaihtoi sukunimensä Andersoniksi muuttaessaan Saarijärveltä Amerikkaan 1908. Hermannin puolison, Rachael Solmien, isä Heikki Keski-Salmi m. Henry Solmie oli lähtöisin Kuortaneelta. Nokian kummisaapastehtaan juuret ovat taas Nokialla. (Wikipedia)

Riehakasta juhlintaa siis piisaa näinä päivinä monessa pitäjässä ja kunnantalossa.

Tillman pelkää kuitenkin vähän sitä, että tässä on nyt veikattu häviävää hevosta. Pamelan ihmissuhteet ovat kestäneet muutamasta viikosta muutamaan vuoteen. Toivoa sopii, että hänen liikesuhteensa kestävät vähän pidempään. Pamelan ura on ollut ehkä mittava ja hänen mittansa uhkeat, mutta minä aavistan kuitenkin vähän niin, että hän ei ole ihan joka kodin toiveminiä ja tällä tempulla Nokian jähmeä imago pirskahtelee nyt vähän liiankin hulvattomaksi.

Uudesta puhelimesta ja Pamelasta kiinnostuneet voivat kuulemma osallistua kilpailuun, jossa pääsee tekemään leikisti uusia pikkuisia kanadalais-suomalais-amerikkalaisia makuuhuoneen puolelle tämän Pamelan kanssa. Connecting people. Niin justiinsa. Ehkä vähän brutaali kisan aihe.

Nyt sitten kaikki virkeiden esiintymishaluisten ”vällykäärmeiden” omistaja-urhot kipin kapin kisakuponkia täyttämään ja arvontaa jännittämään.

Ja jos kerran olemme pystyneet suomalaisilla sukujuurilla varustetun kaunottaren avulla tukemaan Nokiaa, kruununjalokiveämme, niin miksipä emme jatkaisi samalla tiellä ja ojentaisi auttavaa kättämme saman tien myös IPOD-Applelle.

Me voisimme minusta ihan hyvin lähettää tämän showtanssija Tukiaisen heille mainosmannekiiniksi. Mieluummin hyvin pitkällä sopimuksella.

Tänään meillä ei valitettavasti ole asiaan edes löyhästi liittyvää kuvaa, mutta musiikkia on. Kappale kertoo toisesta Pamelasta, minusta paljon söpömmästä